Nyáridéző mindenmentes lángos

Ilyenkor télen neked is eszedbe jutnak a nyári strandolós napok? Idézd elő a hangulatot egy kis lángossal- ne aggódj, ez segít abban, hogy nyáron jól érezd magad bikiniben! ;)

A téli borús hangulat közepette, olyan jól esik a nyári strandolásról, napozásról, fagyiról, lángosról ábrándozni. A Szafi Free Lángos lisztkeverék segít pillanatok alatt felidézni egy kicsit a nyári hangulatot, és mi segítünk ebben!

Különben is, mondta bárki is, hogy csak nyáron lehet lángost enni? Ilyenkor is tökéletes ebéd lehet, vagy legalábbis nem árt elkezdeni gyakorolni, hogy később majd a diétánknak megfelelő, házi lángost vihessünk magunkkal a strandra. ;) Aki volt a Biocity üzletben tartott Szafi Free lángos kóstolón az már tudja, hogy milyen finom, ha valaki pedig még nem próbálta, akkor most elkészítheti a recept alapján. Csak olvass tovább! :)

Hogy miért éri meg nekifogni otthon lángost sütni? Mert ezt a tésztát nem kell keleszteni, gluténmentesség mellett tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, magmentes, élesztőmentes, valamint vegán. Nem lesz kimondottan zsírszegény, hiszen az igazi lángos íz elérése érdekében, muszáj olajban sütni, de még így is jóval egészségesebb, és diétásabb, mint a hagyományos lángos.

Recept:

Hozzávalók (2 darablángos lesz belőle):

Elkészítés:

  • Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és 10 percig pihentessük. Amíg a tészta pihen, kezdjük el felforrósítani a kókuszolajat.
  • Lágy tésztát fogunk kapni, de kezelhető lesz. Kevés liszttel megszórt felületen gyúrjuk át, osszuk két részre, és olajos kézzel, olajos felületen alakítsunk ki 2 db. 16 cm-es kör alakú tésztalapot.
  • A forró kókuszolajban oldalankánt süssük a lángost 4-5 percig, majd papírtörlőn itassuk le róla az olajat.

A feltétet tetszés, és diéta szerint bátran váltogassátok, hadd hasonlítson a lángos minél inkább a hagyományoshoz! :)

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.