10 éve kezdődött minden: Kulisszatitkok a kezdetektől napjainkig

Minden 10 éve kezdődött.

Első helyszín 1Első helyszín 2Első helyszín 3

Egy barátom felkért, hogy segítsek neki. A kis reform boltját szerette volna átalakítani, modernizálni, új nevet, arculatot adni neki, illetve a termékkínálatot, forgalmat növelni. Ő főleg a manapság divatos kézműves, háztáji termékekkel lekvárok, szörpök, gyümölcslevek kiskereskedelmével foglalkozott. Mivel tudta, hogy a családom és én “furán” étkezünk, biztos értek hozzá. (megj.: szüleim indíttatására 20 éve vagyok lakto-vegetáriánus) Én éppen akkor (2010-ben) kerültem ki az egyetemről (SZTE-GTK), így végzett közgazdászként jól jött az alkalom, hogy kipróbálhassam a tanultakat; marketing, management stb. Felkutattam a lehetőségeket, a beszerzési forrásokat, kialakítottam az árképzési stratégiát, megalkottam a nevet/logót/arculatot és belevágtunk. Jöttek is szépen a sikerek, a növekedés, a kedves, pozitív visszajelzések.

Első szórólap

Tudtam, ha szívvel-lélekkel csináljuk, előbb-utóbb meglesz az eredménye, csak nagyon kell hinni benne. Ha mindent megteszel annak érdekében, hogy sikerüljön és csak a célt látod és vizualizálod magad előtt, akkor összejön!

Egy év után kicsinek bizonyult a kb. 10 nm-es üzlet, ezért új hely után néztem.

Meg is találtam: a Püspök/Mérey utca sarkán.

Második helyszín előtteMásodik helyszín kialakítás

Mivel nagyon szerettem a környéket, nem akartam messzi költözni. (megj.: Itt már egyedül folytattam az utamat. A társam nem jött velem, de azóta is jóban vagyunk, úgy gondolom jól sikerült elválnunk. Egész egyszerűen csak nem egyezett a jövőképünk, én mindig is egy hatalmas bio üzletet álmodtam meg.) A hely előtte egy iroda volt, amit kicsit át kellett alakítani. Nem ijedtünk meg a feladattól, nekifogtunk. Nagyon szép, kedves kis 60 nm-es üzlet lett, jóval nagyobb termékkínálattal.

Püspök utca üzletPüspök utca üzlet belül 1Püspök utca üzlet belül 2Püspök utca üzlet belül 3Püspök utca első akciós plakát

Második szórólap Püspök utca

Folyamatosan tanultam a szakmát, honnan-mit- hogyan-mennyiért. Szerencsémre már az elején nagyon jó munkaerőket találtam (volt, aki jött tovább velem az előző boltból), akik tanult és tapasztalat alapján elsajátított ismereteikkel segítették a vásárlókat. Szüleimnek szól természetesen a legnagyobb köszönet és hála, amiért utat mutattak. Hogyan éljek minél inkább karma-mentesen, hogyan étkezzem egészségesen és mindig támogattak a döntéseimben. Apukám anyagilag és szakmailag támogatott, Anyukám pedig a termékkínálat széleskörű ismertségét adta át nekem és segített vezetni az üzletet. Ebben azóta is, a mai napig részt vesz, természetesen az új üzletvezetőm segítségével. Bár mostanság már inkább csak a rendeléseket segít szakmailag koordinálni és az újdonságokra hívja fel a figyelmünket.

A következő lépés 2015. körül (4 évvel a Püspök utcai üzlet nyitását követően) fogalmazódott meg bennem. Ahhoz, hogy ki tudjam elégíteni a piaci igényeket, bővülnünk kell. Mivel az üzletben 225 cm magasságig volt áru, (emlékszem, hogy ez volt a legmagasabb fapolc méret az IKEA-ban ) ezért csak a költözés maradt. 

Püspök utcát kinőttük:)Kinőttük 2Kinőttük 3

Mivel még mindig (és azóta is) szerettem a környéket, ezért elkezdtem nézelődni.Szerencsémre a következő helyiséget is itt, a közelben találtam meg.

Hosszas keresgélés után ismét megtaláltam a következő helyszínt. Ez, a blokk másik sarka, a Mérey u 6/c. lett.

Itt anno egy Cib Bank üzemelt (még jártam is oda bankolni), de már évek óta zárva volt, üresen, elhagyatva állt ott. Elkezdtem kérdezősködni, mire végre megtaláltam a tulajdonosokat, ami nem volt egyszerű. Másfél évnyi 4 oldalú tárgyalást, egyeztetést követően sikerült egyezségre jutni. (a négy résztvevő: IKV - Cib Budapest - Cib anyacég Olaszország - Biocity). Hát … megvettem a bankot. Persze csak a bérleti jogot, de akkor is óriási élmény volt.

Az egész belső tér olyan volt, mintha csak ebédszünetre mentek volna el, minden érintetlen volt.

Mint egy bankMint egy bank 2Mint egy bank 3Mint egy bank 4

Átadás előtt, még nem volt kulcsom, de szóltak, hogy vízcsobogást hallanak bentről a társasház lakói. Mire kiért másnap a gondnok, mert csak neki volt kulcsa, bokáig ért bent a víz, csőtörés volt, és a lefolyó eldugult. Már ott láttam, hogy nehéz menet lesz az üzlet kialakítása, de megoldottuk.

Még az átépítés és kipakolás megkezdése előtt tartottunk egy “bankos” bulit. Hatalmas élmény volt sörözni a tárgyalóasztalnál.

Majd elindult a falak átrendezése, kartonozás, aljzatkiegyenlítés, burkolás, megfelelő energia hálózat kialakítás, festés, berendezés.

Nagy köszönet akkori barátnőmnek (aki azóta a feleségem lett) a sok támogatásért, Apósomnak Istvánnak, Vesztinek, akik az elejétől fogva koordinálták és levezényelték az egész kialakítást. Mindenki azt csinálta, amihez értett -vagy nem, de itt megtanulta-.

Átalakítás 1Átalakítás 2

Kialakítás 2Kialakítás 3Kialakítás 4Kialakítás 5Kialakítás 6Kialakítás 7Kialakítás 8

Az egész kialakítás 4 hónapot vett igénybe.Az átpakolás 1,5 nap (!) alatt történt. Szombat délben bezártunk a régi helyen és hétfőn már nyitottunk az újban. Mindenki pakolt, akit csak ismertünk megkértük, hogy segítsen. A marketing csapattól, az üzletben dolgozókon át, Apukám alkalmazottaival bezárólag mindenki. Természetesen az egész nagycsalád és baráti köröm is bent volt és segített. Polcokat állítottunk, töröltük őket, árakat kitettük, a termékeket egyesével le a régi helyről, át az újba, majd fel a helyére … óriási munka volt.

Mindenkinek ezer köszönet és hála ezért!

A költözés 1A Költözés 2A Költözés 3A Költözés 4A Költözés 5A Költözés 6A Költözés 7A Költözés 8A Költözés 9A Költözés 10

2017.március 13. Egy új kezdet. Egy új hely. Közel 200 nm-en igazán kibővült termékkínálattal indultunk újra. Az országos reform, bio, étrend kiegészítő, vitamin, öko-tisztítószer kínálat több mint fele megtalálható üzletünkben (kb 8.000 féle termék). Nyitás óta is folyamatosan bővítjük az árukészletet, mindig alkalmazkodva a vevői igényekhez és a piaci trendekhez.

Új hely, új arculat és logó, mely ismét frissült. Ez a 3. verzió, amit azóta is használunk.

Logo evolúció

Remélem sikerült egy rövid kis bepillantást nyerned a Biocity (nem túl rövid) történetének első 10 évébe. Ezáltal talán sikerült kicsit megismerni azt a családias, baráti, szeretetteljes, magas szakmai kompetenciájú hangulatot, amit képviselünk minden nap.

Szeretettel várunk a Biocity Biobolt üzletében Szegeden a Mérey u. 6/c-ben és országosan a Biocity Online shopban!

KezdetekKöltözésKulisszatitkok

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.