Tejbepapi helyett tejbezabi, azaz a megreformált tejbegríz

A tejbegríz egy tipikusan olyan étel, amit gyakorlatilag a nap bármely szakaszában indokolt lehet fogyasztani, ha elnézőek vagyunk magunkkal szemben. Reggelire, egy kiadós leves utáni desszertnek, vacsira, uzsonna időben, amikor nincs otthon semmi más, bármikor…:D A tejbegríznek még a menzán is mindenki örült anno. Gyerek, felnőtt egyformán imádja.

Sajnos az egészséges táplálkozás keretein belül nem igazán fér meg a hagyományosan búzadarából, és tehén tejből készült finomság. Viszont a mai termék kínálatnak, és egy kis kreativitásnak hála könnyedén “megreformálhatjuk” ezt az univerziálisan népszerű ételt.

Tökéletes választás erre a célra a Szafi Free gluténmentes zabdara/zabgríz, ami amellett, hogy gluténmentes, ami a nevében is látszik, az ebből készült “tejbegríz” lassan felszívódó szénhidrátokat, és sok rostot tartalmaz, tehát hosszabb időre telít el, és nem emeli meg úgy a vércukor szintet, mint a hagyományos, búzadarából készült verzió.

Szafi Free gluténmentes zabgríz (tejbegríz)

Hozzávalók:

  • 350 g Costa rizs- vagy zabital
  • 60 g Szafi Free gluténmentes zabdara/ zabgríz
  • 10 g negyedannyi édesítő – ízlés szerint több, vagy kevesebb
  • Kis csipet himalaya só

Elkészítés:

Keverjük össze a zabdarát, a sót, az édesítőt, majd öntsük a tejbe, és néhányszor megkeverve forraljuk fel.

Forrástól számított 10 percig főzzük,alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ekkor még kissé folyós lesz, de miközben hűl, sűrűsödni fog. Végül szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral, vagy fahéjjal, ki hogy szereti! :)

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.