Mitől bio a bioélelmiszer, és tényleg egészségesebb?

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tudatos táplálkozással kapcsolatos ismeretek, és ezáltal pedig az ehhez kapcsolódó bioélelmiszerek. Igen ám, de mitől lesz valami bio, és honnan tudhatjuk, hogy tényleg természetes-e, amit vásárolunk?!

Ha kukacos, akkor jó?

Bár egy időben népszerű vélekedés volt, hogy ha egy alma vagy bármilyen gyümölcs kukacos, akkor az biztosan biogazdálkodásból származik, hiszen nem kezelték vegyszerrel. Ennek egy része tévhit, hiszen nem megfelelő gondozás következtében is ugyanúgy találkozhatunk kukacos almával.


A bioélelmiszer akkor kaphatja meg a “bio” jelzőt, ha majdnem 100 százalékban ökológiai gazdálkodásból származik. Ez azt jelenti, hogy nem használnak műtrágyát, sem pedig toxikus és szintetikus anyagokat a termesztés és gondozás során. Ugyanez vonatkozik a permetezésre is, hiszen csak olyan anyagokkal védhetik a növényeket, amik vízzel lemoshatóak, és nem szívódnak fel. Emellett nagyon fontos, hogy nem használható semmilyen génmanipulált szervezet, mag és a használt föld 3 éve vegyszermentes állapotban legyen.


Állatok tekintetében fontos, hogy kerülni kell az antibiotikumok használatát, törekedni kell a szabadtartásra és arra, hogy a takarmány is maximálisan ökológiai gazdálkodásból származzon. Ez a tehenek esetében igazán fontos, mivel ha nem így zajlik, az átjut a tejbe, így az korántsem lesz bio. 


A bioélelmiszerek egyik legfőbb jellemzője, hogy kisebb mennyiségben állíthatóak elő, mint a vegyszerekkel kezelt társaik, mégis sokkal egészségesebbek és magasabb minőségűek, bár ennek köszönhetően drágábbak is. Ezeket a szállítás során és az áruházakban is minden esetben el kell különíteni. Aki pedig figyel az egészségére, annak nagyon fontos, hogy a fentiek maximálisan megvalósuljanak. Ilyenek például az Éden prémium termékek, amik tökéletesen ellenőrzött forrásból származnak. 


A bioélelmiszerek beszerzése


Aki bioélelmiszerek fogyasztására adja a fejét, annak alaposan utána kell néznie, hogy honnan is szerzi be a különböző készítményeket. Hiszen nem elég, ha valamiről azt állítják, hogy bio, fontos, hogy a mögöttes tartalom is megvalósuljon. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy csak megbízható forrásból származó zöldségeket, gyümölcsöket vásároljunk. A csomagolás a legárulkodóbb, hiszen arra rá kell, hogy írják, hogy bio vagy öko, emellett pedig meg kell, hogy jelenjen rajta, hogy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak-e az összetevők. 


Manapság mivel elég kevesen rendelkeznek vegyszermentes növénnyel, így eléggé behatároltak a lehetőségeink. Számos biopiac létezik az országban, ahol általában ellenőrzött forrásból származó élelmiszereket szerezhetünk be, de az is jó megoldás lehet, ha mondjuk megtermeled a saját bioparadicsomodat, -paprikádat, -cukkinidet.


A garantált minőség érdekében mindig érdemes alaposan utánanézni, hogy honnan rendelünk, de szerencsére ma már elég széles körben megtalálhatóak ezek az élelmiszerek. Ha pedig nem nyílik lehetőség arra, hogy magunknak készítsünk el mindent, akkor jó megoldást nyújthat egy megbízható webáruház.


Nálunk is bio a bio


Nem véletlen, hogy mi is kifejezetten a természetes alapanyagokból készült bioélelmiszerek felhasználást preferáljuk és azokat is forgalmazzuk. Ha a reforméletmód mellett kötelezted el magad, akkor mindenképp lényeges, hogy megbízható, garantáltan biotermékeket forgalmazó áruházból rendelj.


Ha felkeltettük az érdeklődésedet a bioélelmiszerek iránt, akkor ne habozz, válaszd a Biocity-t, mivel nálunk megtalálod a legjobb reformélelmiszereket, étrend-kiegészítőket és vitaminokat. Sőt, még tisztítószerek és szépségápolási termékek tekintetében is figyelünk arra, hogy maximálisan ökoforrásból származzanak.

Nálunk megtalálod az öko tisztítószerek igen széles palettáját, amik 100%-ban biológiailag lebomló anyagokból készülnek, teljes mértékben szintetikus anyag-, allergén- és nikkelmentesek. 

Ha kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken, hogy segíthessünk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.