A Szafi termékek története

Rengetegen használjuk, majdnem ugyanennyit köszönhetünk neki, mégsem tudunk eleget a Szafi termékekről. Ismerjük meg kicsit a különböző típusokat és azt, hogy kinek melyik az ideális. 


Szafi termékek


Talán be sem kell mutatnunk a különböző Szafi Free és Szafi Reform készítményeket, hiszen szinte mindenki rávágja, hogy gluténmentes és mindenmentes alapanyagokkal van dolgunk. Ez nagyon szép és dícséretes, mégis meglehetősen keveset tudunk arról, hogy miért is jöttek létre. 


A márka megalkotója Burján Safira, ma a harmincas éveiben járó roppant csinos nő. Ám nem mindig élt a mostanihoz hasonlóan egészséges életet, hiszen nagyon sokáig kemény diétákat próbált ki, és ezekkel se fogyott, sőt, inkább hízott. Ezeknek “köszönhetően” számos betegség és ételallergia alakult ki nála, aminek következtében gyökeres változtatásokra volt szüksége az életében. Ekkor tűzte ki célul, hogy nem csak magán segít a felhalmozott tudásával, hanem létrehozza, kikísérletezi a Szafi termékeket, hogy bárki képes legyen egészségesen élni, és ha úgy szeretné, akkor fogyni is. 


Mivel Szafi azt tartja, hogy az az igazán egészséges, amit magunk készítünk otthon, így a készítményei is ennek megfelelően alakulnak, azaz nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, ízfokozókat és további káros adalékokat. A Szafi termékeknek köszönhetően ma már senkinek nem kell lemondania a finom és egészséges péksüteményekről, kenyerekről, sőt, akár pudingokat is bátran készíthetünk a segítségükkel.

 

Nagyon fontos tanácsokat is megoszt velünk, mivel számos életmód alapját a különböző ételek megvonása jellemzi, Szafi egyáltalán nem ezt ajánlja nekünk. Ne vonjuk meg magunktól teljes mértékben a fehérjét, a szénhidrátot és a zsírt. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne korlátozzuk, de annak is megvan a mikéntje. Szafi szerint a fogyás elősegítésére a napi étkezés 15%-a legyen zsír, míg súlytartás esetén ugyanez 20-25% kell, hogy legyen. Hízás esetén sem kell túlzásba esni, elég csak tudatosan figyelni arra, hogy ez az arány 25% felett legyen. 


Nézzünk néhány egyszerű receptet a Szafi termékekhez!


Kenyeret szeretnél készíteni, de korábban még nem sikerült? Gluténmentes variációra esküdnél, ha tudnád, hogyan kell? Nagyon egyszerűen süthetsz egy finom és laktató, de mégis gluténmentes kenyeret vagy éppen zsemléket. Ehhez nem kell más, mint Szafi Free Expressz lisztkeverék, egy kis víz, frissen facsart citromlé és egy csipet Himalaya só. A legjobb, ha a liszttel megegyező mennyiségnél 30 milliliterrel kevesebb vizet használsz, és a különbözetet a citromból nyered ki. Facsarj ki egy egész citromot, és keverd el a levét a vízzel. A lisztkeverékhez adj egy kis Himalaya sót, majd öntsd rá a vizet. Keverd össze egy villával, és ha egynemű masszát kaptál, hagyd állni 10 percig. Ezután formázd kedvedre, kend le egy kis Szafi Kókuszolajjal, és már mehet is a sütőbe! Pofonegyszerű és nagyon finom!


Ha valami édesre vágysz, akkor sincs semmi probléma, hiszen a Szafi termékek között találsz palacsintához való lisztkeveréket, akár kakaós zabpudingport, de akár amerikai fánkhoz készült lisztkeveréket is. 


Palacsinta esetén, mivel a lisztkeverék adott, így tojás, kókuszolaj és víz kell hozzá, majd ezeket kell ugyanúgy összedolgozni, mint a hagyományos verziót. Nagyon finom és tökéletesen egészséges nassolnivaló. Kisétkezésre is kiváló, ezenfelül bármilyen cukormentes és gluténmentes diétába beilleszthető. A töltelék bármi lehet, hiszen mindenki mást szeret, de mondjuk túró helyett tökéletesen használható a totu, nutella helyett pedig kakaópor édesítőszerrel.


Ha inkább egyéni receptekkel kísérleteznél, akkor jobb, ha többféle Szafi lisztkeveréket szerzel be, mivel kedvedre kombinálhatod őket a tökéletes eredmény érdekében. Amennyiben pedig szeretnéd követni a Szafi termékek biztosította életmódot, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen nem csak lisztkeverékek és pékáruk találhatóak a kínálatban, hanem akár vadas por is, amihez Szafi tésztát vagy galuskát használhatsz. 


Érdekelnek a Szafi termékek? Ne habozz, ismerd meg őket nálunk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.