Miért érdemes bio dezodorra váltanod?

Ahogyan közeledik a nyári szezon, egyre nagyobb kereslet van a dezodorokra, melyek közül ma már rengeteg különböző típus és márka érhető el.

A dezodor alapvető feladata, hogy elfedje az izzadással járó esetleges kellemetlen szagokat, azonban nem csak ez lehet fontos szempont a választáskor.

A nyári hónapokban dezodort általában minden nap használunk, sőt, naponta akár többször is, így nem mindegy, milyen készítményt használsz ilyen mennyiségben a bőrödön.

Hiszen te sem szeretnél olyan kozmetikumot alkalmazni napi szinten, amely káros lehet az egészségedre, igaz?

Nézzük, mit érdemes tudni a témában, és milyen természetes összetevőjű alternatívák vannak a hagyományos termékek mellett!

Miért fontos az izzadás?

Az izzadás legalapvetőbb szerepe, hogy megakadályozza a tested túlmelegedését, ezért van az, hogy intenzív testmozgás estén vagy nyári forróságban jobban verejtékezünk.

Azonban a hőszabályozás mellett az izzadásnak méregtelenítő és kiválasztó funkciója is van, melyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szervezetedben.

Éppen ezért a verejtékezés az általános vélekedéssel szemben kifejezetten hasznos és egészséges folyamat, mely egyúttal hozzájárul a bőr tisztaságához, és ezáltal a szépségéhez is.

Izzadás nélkül tehát túlhevülhet a tested, de egyúttal a szerveidet is nagyobb megterhelés éri.

Izzadásgátlók és dezodorok – van különbség?

A magyar nyelvben sokszor teljesen összemossuk az izzadásgátlókat és dezodorokat, pedig a két fogalom között van különbség.

Az izzadásgátlók (angolul antiperspirant) megelőzik az verejtékezés mértékét azáltal, hogy a verejtékmirigyeket alumínium-vegyületekkel tömítik el.

A dezodor (angolul deodorant) elnevezés ezzel szemben általában az olyan termékekre vonatkozik, amelyek csak semlegesítik az izzadás által keletkező kellemetlen szagokat.

A dezodorok tehát magát az izzadás folyamatát nem blokkolják, így nem tömítik el a pórusokat sem.

A bio dezodorok és izzadásgátlók előnyei

Annak, aki érzékeny bőrrel rendelkezik, vagy csak tudatosan oda akar figyelni arra, milyen készítményt használ izzadásgátlás céljára, a bio dezodorok remek megoldást kínálnak.

A hagyományos dezodorok és izzadásgátlók gyakran okozhatnak irritációt a hónalj egyébként is érzékeny bőrfelületén, de a szervezetedre is nagyobb veszélyt jelentenek a pórusokat eltömítő alumíniumsók.

A bio dezodorok viszont nem tartalmaznak alumíniumot, és nem tömítik el a pórusokat, ellenben olyan természetes összetevőkkel fertőtlenítenek és adnak illatot, mint a zsálya, teafaolaj, aloe vera vagy eukaliptusz.

A természetes alapanyagokból készült dezodorok emellett antioxidáns és gyulladáscsökkentő készítményekként is működnek, így ezek a termékek nem csak ápolják a bőröd, de például stresszcsökkentő hatással is rendelkeznek.

Figyelj oda, milyen készítményt használsz!

Ha te is egészséges alternatívát keresel az izzadás elfedésére, akkor érdemes kipróbálnod a bio dezodorokat.

Natúr izzadásgátlóink és dezodoraink között többféle terméket is megtalálsz, melyek természetes hatóanyagaikkal ugyanolyan hatásos módon csökkentik a verejtékezéssel járó szagokat, mint a hagyományos készítmények.

Figyelj oda az egészségedre, és válaszd te is a természetes izzadásgátlás útját!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.