Az immunerősítés gyermekkorban is fontos!

A különböző betegségek a legkisebbekre is minden évszakban leselkednek: az őszi, téli náthaszezon, a tavaszi kiszámíthatatlan időjárás és a nyári strandolások, uszodalátogatások során mind-mind fertőzések érhetik a gyermekeket.

A kicsik ráadásul nagy, akár 30-40 fős közösségekbe járnak: a bölcsőde, óvoda és az iskola zárt légtereiben a kórokozók száma kifejezetten magas lehet.

Így tehát elmondható, hogy a betegségek elkerülhetetlenek fiatal korban – azonban ha kellőképpen erős a kisgyermek immunrendszere, akkor kevésbé fogja a szervezetét megviselni a betegség.

Az ellenálló képességet számos módszerrel, természetes hatóanyaggal és készítménnyel lehet erősíteni.

A továbbiakban bemutatjuk, mik ezek!

Immunerősítő praktikák gyerekeknek

Érdemes leszögezni, hogy amikor a kisgyermeked először kerül közösségbe, az immunrendszere még nincs felkészülve az idegen kórokozókra, ezért akár évente 8-10 légúti megbetegedés is előfordulhat ebben az időszakban.

Fontos, hogy még a közösségbe kerülés előtt megtanulja a csemetéd, hogy hogyan vigyázhat az egészségére egyszerű praktikákkal:

  • Mutasd meg neki a helyes kézmosási technikát, és tanítsd meg neki, hogy hazaéréskor vagy udvarról bevonuláskor, étkezés előtt, mosdóhasználat előtt és után mindig mosson kezet!
  • Alakítsatok ki egy napi rutint neki, amiben elegendő idő jut pihenésre, alvásra, hogy a gyermeked szervezete megfelelően regenerálódhasson!
  • Csak és kizárólag a gyermekorvos javaslatára adj antibiotikumot a kicsinek, ne terheld feleslegesen vele a szervezetét!
  • Az ellenálló képességének növelése érdekében tartózkodjon minél többet friss levegőn a gyermeked!
  • Nem kell félteni a hideg levegőtől a gyerekeket; a túlöltöztetés és a szobájának túlfűtése viszont ronthatják az immunrendszerét, ezért ezekre ügyelj!
  • Szellőztess gyakran, betegség ideje alatt különösképpen!

Természetes immunerősítők

A kiegyensúlyozott étkezés és a megfelelő folyadékbevitel természetesen a legkisebbek immunrendszerét is erősíti, nem csupán a felnőttekét.

Egy változatos, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend segít ellenállóbbá tenni a kicsik szervezetét: a legjobb természetes immunerősítők közé tartozik az ananász, a fokhagyma, a zöldpaprika, a karfiol, a sárgarépa és a méz is.

Ezzel szemben kerülni kell a csokik, chipsek, cukorkák túlzott fogyasztását– adj helyette magvakat, gyümölcsöket, zöldségchipset a gyermekednek!

A napi folyadékbevitel elsősorban szénsavmentes vízzel történjen, amit néha cukrozatlan teával vagy 100%-os rostos gyümölcslevekkel is ki lehet egészíteni.

Immunerősítő készítmények gyermekeknek

Ideális esetben a kicsik vitaminszükségletét friss zöldségekkel, gyümölcsökkel és napfénnyel lehet biztosítani, de három éves kor felett már szükség esetén ez kiegészíthető készítményekkel.

A weboldalunkon többféle vitamin közül válogathatsz, amik kifejezetten gyerekeknek készültek.

Az egészséges bélműködés jelentős mértékben hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez – szükség szerint ezt is megtámogathatod probiotikumokkal és élőflórás joghurttal.

A fentebb felsorolt tippek természetesen felnőttekre is jótékony hatást fejtenek ki – az egyetlen különbség, hogy az ő esetükben erősebb dózisú vitaminkészítményeket kell választani.

Vigyázz magadra és a kicsikre egész évben természetes immunerősítéssel és megfelelő készítményekkel egyaránt!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.