Mi fán terem a maca és miért olyan nagy szám?

Habár tény, hogy a maca por népszerűsége egyre növekszik, sokak számára még mindig rejtély, hogy mi is lehet ez a furcsa nevű növény. Pedig ha superfoodokat szeretnél csempészni az étrendedbe, akkor kifejezetten tanácsos megismerkedned vele, hiszen igazi jó barát a stresszes hétköznapok hálójában.

Ez a gyógynövény egyébként nem újonnan került felfedezésre. A maca tradicionális használata évezredes múltra tekint vissza. Az Andokban élő népek előszeretettel alkalmazták a gyógyítói tevékenységeik során.

Milyen növény a maca?

A maca a perui ginsengként is ismert gyógynövény gyökere. Napjainkban leginkább por vagy kapszula formájában találhatod meg a boltok polcain. Ez azért is praktikus, mert így igazán egyszerű belecsempészned a mindennapjaidba.

Az íze édeskés, kissé a dióra emlékeztet. Ezért sokan szeretik a reggelibe vagy épp sütemények tésztájába keverni, hiszen amellett, hogy nagyon egészséges, különleges ízvilágot adhat a különböző finomságok számára is.

Ezért érdemes maca port fogyasztanod

Mint minden superfood, a maca is tele van értékes tápanyagokkal. Leginkább stresszoldó valamint vágyfokozó hatása miatt kedvelik. A nők számára különösen hasznos táplálékkiegészítő, mivel a görcsök és a hőhullámok elleni harcban is igen hatékony.

A legfontosabb vitamin, amelyeket megtalálhatsz benne az a C-vitamin. Emellett tartalmaz még rezet, vasat és antioxidánsokat is. Utóbbi sokat segíthet az immunerősítésben, valamint a fiatalos lendület megtartásában is, mivel képes szembeszállni a kártékony szabad gyökökkel.

Amennyiben a hétköznapjaid rohanással és váratlan teendőkkel telnek, mindenképpen érdemes macát fogyasztanod. Segítségével könnyebben nézhetsz majd szembe a mindennapok kihívásaival miközben energikus és lendületes maradhatsz, jöjjön szembe veled bármilyen akadály.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.