Kóstoltad már a goji bogyót? Mutatjuk, miért érdemes

Napjaink egyik legnépszerűbb superfoodja egy igazi gyöngyszem. Amellett, hogy nagyon ízletes, rengeteg jótékony hatással is rendelkezik, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani. Ha még nem tudod, mik ezek a jótékony hatások, akkor most ideje, hogy egy kicsit közelebbről is megismerkedj ezzel az érdekes gyümölccsel.

Az persze nem titok, hogy a superfoodok beiktatása az étrendbe mennyi előnnyel jár. Ezek a természetes vitaminbombák jelentősen hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez és tele vannak olyan tápanyagokkal, melyek elengedhetetlenek az egészségmegőrzésben.

Fiatalos lendület

A goji bogyó egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy serkenti a HGH hormon termelését. Ez a hormon felel azért, hogy a külsőd jobban ellenálljon az idő vasfogának, valamint javítja a regenerációs képességet és védi a belső szerveket is.

Utóbbi erőteljes antioxidáns hatásának köszönhető. Ezzel a képességével ugyanis szembeszáll azokkal a sejteket károsító folyamatokkal, amelyek az öregedésért felelnek. A kártékony szabad gyökök kiiktatásával a korosodás folyamata lelassulhat.

A szív legjobb barátja

A bogyó továbbá támogatja a szív- és érrendszer optimális működését is. A benne található poliszacharidok például kedvezően hatnak a vérnyomásra. A stressze hétköznapokban ez kulcsfontosságú lehet, hiszen a stressz épp ellenkező módon befolyásolhatja a vérnyomást.

A gojiban található flavonoidok pedig az érrendszert segítik a működésében. Amellett, hogy igazán hatékony fegyvert nyújtanak az érszűkület kialakulásával szemben, a vérerek tevékenységét is javítja.

Ha sokoldalú és finom superfoodot keresel, akkor nem érdemes tovább törnöd a fejedet. A goji bogyó remekül használható különféle fogásokban, de akár önmagában is elrágcsálhatod délutánonként, mint nassolni valót. Igazi szuperhős ez a növény!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.