Izzadásgátló-kisokos – ezért szeretjük a természetes dezodorokat

A mai kor embere számára már egy olyan egyszerű dolog, mint a dezodor megvásárlása is fejtörést okozhat, köszönhetően az egyre bővülő piaci palettának. Pedig ebben a kérdésben is érdemes mindig következetesnek lenni, mivel egy kifejezetten sokat használt termékről van szó. Egy rosszul választott darab komoly egészségügyi kockázatokat jelenthet.

Habár a téli szezonban a kánikula veszélye nem fenyeget, a meleg télikabát alatt könnyen elkezd verejtékezni a hétköznapok embere. Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor minden bizonnyal neked is van már egy jól szered ellenük. De abban is biztos vagy, hogy ez nem káros a testedre nézve?

Mi is az az alumíniummentes dezodor?

A kifejezés bizonyára számodra is ismerősen cseng, ám kevesen vannak tisztában azzal, hogy mit is jelent. A legtöbb izzadásgátló készítéséhez alumíniumsót alkalmaznak, ami összehúzza a pórusokat és így gátolja meg a verejtékezést. Ez az anyag azonban jelentősen növeli a mellrák kockázatát is.

Az alumíniummentes dezodorok nem tartalmazzák ezt az összetevőt. A verejték kialakulását természetes úton érik el, így nem jelentenek olyan egészségügyi kockázati tényezőt, mint vegyszeres társaik.

Így maradhatsz mindig üde és izzadtságtól mentes

Sokan tartják úgy, hogy a természetes alapanyagú izzadásgátlók kevésbé hatékonyak. Ez az elképzelés szerencsére téves, mindössze a működési mechanizmusuk más. Megfelelő tisztálkodás mellet tehát a tested üde és friss marad.

A verejtékezés egy természetes folyamat. A vegyszerektől mentes dezodorok éppen ezért nem is akadályozzák meg, helyette fertőtlenítik a bőrödet és így akadályozzák meg a kellemetlen szagok kialakulását, valamint gyógynövényekkel gondoskodnak a jó illatról.

Mielőtt váltanál, nem árt tudnod, hogy minden ember, így minden bőr is más. Ha valamelyik összetevőre allergiás vagy, érdemes más márkákkal is megismerkedned. Hosszú távon mindenképpen jó befektetés a természetes dezodor, amit a tested is megköszön majd, amikor végre fellélegezhet.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.