Itt a tavasz, elő a búzafűvel!

A búzafű neve már ismerősen csenghet számodra. Ha máshonnan nem, akkor a búzafűlé kapcsán biztosan hallottál már róla. Ezt az italt sokan nem kedvelik, de legalább ugyanannyian egyenesen rajonganak érte. Hogy miért? Mert egy igazán erős alapanyagról beszélünk, amit neked is érdemes beiktatnod a mindennapjaidba.

A búza egy igen hasznos növény, ami számos pozitív hatással rendelkezik. Ugyanakkor sokaknak kell róla lemondania, mivel nagy mennyiségben tartalmaz glutént. Szerencsére ez a búzafű esetében nem így van, így azok is kiélvezhetik ezeket a pozitív hatásokat, akik érzékenyek rá. Lássuk, mitől ilyen népszerű a búzafű és miért jó, ha elfogyasztod!

Egyáltalán mi az a búzafű?

Mint minden gabona, a búzafű is remek forrást jelent, ha szénhidrátot és növényi rostokat szeretnél bevinni a szervezetedbe. Ugyanakkor, mint ahogy fentebb is említettük, nagy hátránya, hogy glutént tartalmaz, így sokak számára nem megfelelő. A búzaszemekből fejlődő búzafű viszont igen, ráadásul sokkal több benne a tápanyag is.

Könnyedén megtalálhatod a legváltozatosabb formában a boltok polcain. Porként, italként és kapszulaként is hozzájuthatsz, de az elszántabbak gyakran otthon nevelgetik a búzafüvet. Rengeteg A-, C- és E-vitamint tartalmaz, valamint kalciumot, magnéziumot és aminosavakat is. Nem csoda tehát, hogy ilyen sokan szeretik, hiszen igazán értékes az emberi szervezet számára.

És hogy mi mindenben segíthet? Ez a rengeteg vitamin és ásványi anyag védi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól, de olyan tartós problémák megelőzésében is segíthet, mint a különböző szívbetegségek, de immunrendszer erősítő hatásának köszönhetően az allergia ellen is hatékony fegyver.. Rendszeres fogyasztásával ráadásul a koleszterinszintedet is hatékonyan csökkentheted.

Így használd a búzafű port

A tavasz beköszönte természetesen nem csak az allergia szezonját jelenteni. Ez a megújulás időszaka is egyben, így kiváló alkalom a méregtelenítésre is. A búzafű porból könnyedén elkészítheted a méregtelenítő italodat, amellyel a kúra igazán hatásos lehet. Így felfrissülve és kitisztulva vághatsz neki a mindennapoknak.

De nem csak méregtelenítő italként alkalmazhatod a port. A formátum ugyanis lehetővé teszi, hogy a legváltozatosabb módon csempészd bele az ételeidbe. Legyen só édes nyalánkságokról, vagy a hétvégi ebédről, a búzafűvel új lendületet adhatsz nekik, miközben az egész család egészségéről gondoskodhatsz közben. Remekül hangzik, nem igaz?

Ha ódzkodsz attól, hogy a tányéron tálald fel a búzafüvet, akkor készíts belőle finom frissítőt! Ez a szuperélelmiszer ugyanis az emésztésre is jótékony hatással van. Remek választás lehet, ha az ebéd mellé szolgálod fel szomjoltóként. Könnyedén elkeverheted különböző gyümölcslevekkel, vagy turmixokkal. Ilyen módon ráadásul még az állati eredetű összetevőket is könnyedén elhagyhatod.

Ezek után már nem is olyan meglepő, hogy ennyire népszerű ez a superfood. Segítségével nem csak a szervezeted megfelelő működéséért tehetsz sokat, de még a glutént is könnyedén kiiktathatod az életedből. Ez nem csak akkor fontos, hogyha gluténérzékenységtől szenvedsz, hiszen ez az anyag akkor is komoly problémákat okozhat a testedben, ha nem szenvedsz cöliákiától.

Adj új lendületet a tavaszi megújulásnak a búzafű segítségével! Ha te is előszeretettel alkalmazod a superfoodokat az étrendedben, akkor most van a legjobb időszak arra, hogy ezt is beiktasd. Nem tudod, honnan szerezhetnéd be? Webáruházunkban por és koktél formájában is megtalálhatod. Készüljünk együtt a tavaszi szezonra!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.