Így nassolhatsz igazán egészségesen

Így nassolhatsz igazán egészségesen

Fogyókúrázóknak és életmódváltóknak az esetek többségében nem a nap főbb étkezéseivel gyűlik meg a baja, hanem a nap többi részével. Tízóraira egy kis csoki, uzsonnára egy kis drazsé, na, és az esti film mellől is nehéz elhagyni a popcornt. Az átlagember szeret nassolni és ez rendben is van így, ám ennek sem kell egészségtelen szokásnak lennie.

Ha a megfelelő ételekből kezded összeállítani a köztes étkezéseket, hamar rájöhetsz, hogy rengeteg alternatíva áll előtted. Akár édesszájú vagy, akár a sós nyalánkságok kedvelője, számtalan finomság áll a rendelkezésedre, melyekből bármikor ropogtathatsz nyugodt szívvel.

Pattogatott kukorica helyett...

A kukorica és a különböző chipsek előkelő helyen szerepelnek a népszerűségi listákon. Ha nem szeretnél lemondani erről, akkor választhatsz olyat rágcsát is, ami valódi alapanyagokból és mesterséges anyagok nélkül készül.

A különböző magvak is jó alternatívát nyújthatnak, ha szeretsz nyammogni mozizás közben. Ha pedig valami frissebbre vágynál, vágj össze hasábokra néhány uborkát, répát vagy akár retket és készíts hozzá mártogatóst.

Ha nem tudsz ellenállni az édes csábításnak

A csokiról lemondani nehéz. De vajon muszáj lemondani róla? Nem feltétlenül kell tőle megválnod, ám érdemes étcsokoládét választanod és nem árt vele mértéket tartanod, nagy mennyiségben ugyanis akár szorulást is okozhat.

A különböző aszalt gyümölcsök ellenben nem csak finomak, de sokoldalúak is. Jól használhatóak süteményekhez, de akár önmagában is rágcsálhatod.Ha pedig ropogtatni szeretnél, akkor választhatsz bio nápolyit vagy ostyát is.

Tehát ha most vágsz bele az életmódváltásba és szeretsz nassolni, semmiképp se ess kétségbe! Nem kell lemondanod róla, mindössze jobban meg kell majd válogatnod, hogy mi kerül majd a nasis tálba. Ezek a snackek nem csak ízletesek, de sokan közülük, mint például a gyümölcskészítmények, hasznos tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek támogatják a szervezeted megfelelő működését.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.