Itt a nyár, eljött a grillpartik szezonja!

Amikor végre megérkezik a jó idő, a kerttulajdonosok zöme örül, hogy végre kiszabadulhat a friss levegőre. Viszont a kerti munkák mellett ne feledkezz meg a kikapcsolódásról sem, hiszen a nyár remek lehetőséget ad a grillpartikra és más baráti összejövetelekre is.

Kezdő grillező vagy? Netán vegyes ízlésű a társaság, akikkel szeretnél egy jót lakomázni? Ne aggódj, az alábbiakban adunk neked néhány tippet és gyors receptet, amivel könnyedén jóllakathatod az éhes résztvevőket. És bár a hússütés bevett szokás, téves gondolat, hogy nélküle ne tudnál összehozni egy hangulatos és különleges ízekben gazdag grillezést.

Helyettesítsd a húst könnyedén

Ha még most vágtál bele a húsmentes életmódba, vagy épp a vendégeid húsevők, akkor felmerülhet a húspótlás kérdése. Szerencsére napjainkban ez már nem jelent akadályt, hiszen rengeteg alternatíva áll rendelkezésre.

Például vásárolhatsz olyan kolbászokat és virsliket, amelyek nem tartalmaznak húst. Ezek általában gabonából készülnek, többnyire szójából. A fűszerezésnek köszönhetően a legtöbbjük ízben nem marad el az „eredetitől”, így a húst kedvelő barátaidnak sem lesz oka a panaszra.

Készíthetsz zöldségpogácsákat is, amelyek a hamburgerbe való húspogácsához hasonlóan készülnek. Fogj néhány szem burgonyát, hámozd meg, majd felkockázva tedd a turmixgépbe némi cukkini, paradicsom és hagyma kíséretében. Alaposan dolgozd össze a zöldségeket, majd egy kis formázás után mehet a grillre. Ugyanezt az elkészítési módot természetesen más zöldségekkel is érdemes kipróbálni.

Isteni grillezett zöldségek

A grillen viszonylag könnyedén készíthetsz finom, sült zöldségeket is, mivel percek alatt elkészül. Mindössze annyi a dolgod, hogy a kedvenceidet vékony szeletekre vágod, végül mehet is a rácsra. A legnépszerűbbek a padlizsán, a cukkini, a gomba és a különböző hagymák. De bátran kísérletezz más finomságokkal is, ha egy kis változatosságra vágysz!

Az sem elvetendő ötlet, ha ízléses válogatásokból zöldségnyársat készítesz. Vágd fel apró szeletekre vagy kockákra a hozzávalókat, például burgonyát, lila hagymát, paprikát. Majd egyszerűen húzd rá őket a nyársra. Némi fűszerezés után már sütheted is az ínycsiklandozó falatokat.

Játssz bátran az ízekkel!

Isteni grilltálat készíthetsz szezonális zöldségekből. Ebben az esetben is kockákra és szeletekre lesz szükséged. Amennyiben felkockázott alapanyagokkal dolgozol, érdemes tenni alá egy kis alufóliát, így nem esik le a rácsról. Néhány perc alatt el is készül a finom, zöldséges összeállítás, ami egy kis hűlést követően fogyasztható.

De akár össze is sütheted a különböző alapanyagokat, így egészen új ízélményeket alkotva. Fogj egy nagyobbacska zöldségszeletet, például cukkinit, tegyél a tetejére egy karika paradicsomot, majd koronázd meg az egészet egy kis sajttal. Mennyei finomság lesz belőle a grillen.

Természetesen a zöldségek esetében sem érdemes megfeledkezni a pácolásról. Így gondoskodhatsz róla, hogy a sütés közben nem száradnak ki a hozzávalók, és a fűszerek is erőteljesebben érvényesülhetnek.

Fogj egy kis olajat, majd add hozzá egy citrom frissen facsart levét. Tegyél bele egy kis bazsalikomot, rozmaringot és apróra vágott fokhagymát. Az így elkészült páclevet öntsd a zöldségekre, majd tedd őket a hűtőbe fél órára.

Ha nincs kedved a pác elkészítésével bajlódni, készen is vásárolhatsz különböző keverékeket. Webáruházunkban változatos kínálat vár grillfűszerekből, melyekkel könnyedén elkészítheted a legfinomabb falatokat.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.