Forró italporok, amik egészségesek és finomak is!

A cukros, színes, tartalom nélküli italporoknak ma már van hasonlóan praktikus, de csodás összetételű alternatívája! A jó hír, hogy ezek a természetes őrlemények, keverékek nagyon finomak is, így a gyerekek is szívesen iszogatják.

Jó dolog, hogy manapság a modern technológiáknak köszönhetően már a praktikum, a gyorsaság és a hatékonyság is kéz a kézben jár. Nézzük meg, hogy a tea mellett milyen gyógyfőzeteket készíthetünk az év vagy a nap bármely szakában percek alatt.

Milyen összetevők lehetségesek?

Ha egy kis extra felüdülésre, egy finom meleg italra vágyunk, választhatunk a gyógynövényeskert legkülönfélébb ínyencségeiből. A Herbal swiss hot italporai pont erre hivatottak. Egy bőségkosárra ölelik fel a kamilla, izlandi zuzmó, szeder, bodza, csillagánizs, körömvirág, lándzyásütifű, összesen több mint 20 növény keverékét. Fűszeres, ízletes, édeskés teaszerű ital, amit tetszés szerint mézzel is édesíthetünk.

Gyerekeknek fele adagot javasolnak, ezt ne lépjük túl a nap folyamán! Koffeint ugyan nem tartalmaz és antibiotikumos kúra mellett is kiválóan alkalmazható, de mégis olyan magas hatóanyagtartalommal bír, mely egy apróbb szervezetnek terhére lehet. A fél mennyiség tehát nyugodt szívvel adható 4-12 éves gyermekeknek is.

A Himalája kincsei

A Himalája hegység telis-teli van értékes természeti adományokkal, melyeket egyre inkább felfedez a modern természetgyógyászat és az orvostudomány is. Szerencsére nem kell hegyet mászni annak érdekében, hogy ezeket a különleges hozzávalókat egy csészébe tölthessük. Kivételes helyzet ez, hiszen egy kis meleg víz segítségével pompás italokat készíthetünk az egész családnak egy ilyen messzi táj gyógynövényeiből.

A Himalája ájurvédikus italpor két fő összetevője az emblica officinalis, vagyis az indiai egres, és az asphaltum punjabianum. Az asphaltum punjabianum, vagy más néven shilajit leegyszerűsítve a Himalája szikláinak ragacsos kicsapódása.A nyári időszakban még ezen a magashegyi területen is emelkedik a hűmérséklet, ennek hatására fekete, gyantaszerű anyag bontakozik ki a kőzet felszínén.

Ebben az elegyben az ősi növények összetömörödött kivonatai közül kb. 6500 féle található meg, több mint 80 féle ásványianyag található benne. Ezek együttesen immunerősítő, fiatalító hatást eredményeznek. Smoothiehoz, krémes turmixokhoz és gyümölcsléhez is adagolhatjuk az ínycsiklandó hatás eléréséért.

A finomsága mellett jó hatással van a húgyutak és az emésztőrendszer épségére, valamint a fizikai és mentális képességeket is karban tartja. A fáradtság és kimerültség ellenszereként is számontartják, amit antioxidáns tulajdonságainak köszönhet.

Ami még különleges a keverékben, hogy a csontok és ízületek állapotát is javítja, növeli a vas felszívódását. Ezáltal egy átfogó fiatalító hatást kölcsönöz a megjelenésünknek, mozgásunknak, közérzetünknek.

Egészséges italporok választéka

Az italporok választékában számos más mixtúra is megtalálható, melyek gyors és egyszerű segítséget nyújthatnak a hétköznapokban. Ezekben a termékekben figyelünk a speciális diéták igényeire a glutén- cukor- laktózmentes finomságokkal különböző ízesítésekkel. Megtalálhatjuk a búzafüvet, a kókuszt és a gyógynövények millió variációját. Ha a hagyományos teára esküszünk, ezek is nagy számban állnak rendelkezésre, melyek fogyasztása szintén jobb hangulatba hozhat minket a téli időszakban.

Kellemes felfrissülést kívánunk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.