Élj egészségesen a vörös szőlőmag erejével!

Egy szuper antioxidánsról és rostforrásról lesz most szó a természet támogatásával. Megnézzük, hogy miért olyan különleges a szőlőmag összetétele és miért előnyös őrlemény formájában fogyasztani. Azt is körüljárjuk, hogy milyen gyógynövényekkel, fűszerekkel kombinálva lehet még hatékonyabb ez az immunerősítő mix.

A vörös szín nem véletlen, hogy kiemelkedőt jelent ebben a kategóriában, ugyanis ez a flavonoidok egyik kedvenc színe, amit magukra öltenek. A flavonoidok, vagyis növényi antioxidánsok pedig köztudottan képesek teljes erőbedobással küzdeni a jó ügyek érdekében. Különösen, ha természetes formájukban kapjuk el őket!

Antioxidáns hatás haladó szint

Az antioxidánsok megvédenek minket sejtszinten a szabad gyökök pusztító hatásától. Körülbelül úgy kell ezt elképzelni, mintha valakinek 3 keze lenne, amivel hasznos munkát végez. Az antioxidánsok is körülbelül ilyen előnnyel indulnak a szabadgyökvadászatra. Minél több van belőlük a „csatatéren”, annál gyorsabban végeznek a gyűjtögetéssel.

A vörös szőlőmag őrlemény proantocianidinokat is tartalmaz. Hosszú nevétől nem kell megijedni, mindössze annyiról van szó, hogy egy extra szív-érrendszeri protektort is elrejtettek benne, mely ezen felül még sok esetben a daganatos betegségek megelőzésében is hatékonyan kooperál a szervezetünkkel.

Haladó szintről beszélhetünk ennél az őrleménynél, ugyanis a vörös szőlő antioxidánsai kivételes módon képesek arra, hogy áthatoljanak a vér-agygáton. Ez miért fontos? Azért, mert így az agysejtek sejthártyáján áthatolva képesek védelmező szárnyaikat belülről kitárni az agysejtek elleni támadások kivédése érdekében. Zseniálisak!

Teljes kiőrlésű világbajnok!

Az eljárás a gabonáknál is ismert őrlési folyamatot jelenti, amikor is a héjrész, az egyik legértékesebb alkotóelem is belekerül a darálóba. Ez a szőlőmag esetében a galluszsav összetevőit jelenti. Ez azért rendkívül különleges, mert a tudomány jelen állása szerint kizárólag a szőlőmag héjában található meg, és jelen tudásunk szerint a legerősebb antioxidáns a világon!

A rosttartalom, ami szintén ennek a feldolgozási formának köszönhető nagyon magas! Ez a csodás élelmi rost mennyiség biztosítja számunkra a jó bélműködést és egészséges emésztést. Érdemes ezért például reggelente fogyasztani a reggeli előtt, közben.

Felszívódás, hatékonyság

Vízben és zsírban oldódó hatóanyagokat is tartalmaz, ezért az emésztés segítő hatását is figyelembe véve, van egy tuti tippünk a fogyasztásához! Az előírt mennyiséget fogyasszuk el reggelire egy gyümölccsel és magvakkal gazdagított kásában, vagy joghurtban! Ezzel a folyadékot, a zsírt és egy kis segítő vitaminbombát is bejuttatunk a legjobb hatásfok elérése érdekében!

A hatékonysága más természetes antioxidánsokkal, vitaminokkal, gyógynövényekkel is fokozható. Ilyenek például a kínálatunkban is megtalálható komplexek gyömbérrel, kurkumával, B12-vitaminnal. A vörös szőlőmagliszt hasonló alapon lehet segítségünkre, melyet nem csak önmagában fogyaszthatunk. A csodás összetevőkből egy gluténmentes, vegán süteményt, pékterméket is elkészíthetünk!

Mi mindenre jó?

Ahogyan említettük átfogó szív-érrendszeri védelmet biztosít, melyben külön kiemelhető a hajszálérkapillárisok falának erősítése. Vérhígító hatása révén antitrombotikus, vagyis trombózis megelőző képességgel is bír. Az antioxidánsok kedvező tulajdonságaival csökkentőleg hat a „rossz” koleszterinek szintjére, és rendszeres fogyasztás mellett erős immunerősítő szerként funkcionál.

A gyomor- bélrendszeri panaszokat a rosttartalma, és az oxidatív stressz elleni munkájának köszönhetően jó irányba befolyásolja. Gluténmentes, ezért a különböző érzékenységgel, vagy gyulladásos emésztési panaszokkal küszködők életét is megkönnyíti!

Önmagában és más immunerősítőkkel, vitaminokkal, nyomelemekkel közösen vízben és zsírban oldódó összetevőivel kitűnő csapatmunkát végez! A természetes, növényi hozzávalóknak és az őrlemény praktikusságának köszönhetően egy mindennapos segítség a szervezet számára.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.