Egy kis aromaterápia – így alkalmazhatod hatékonyan az illóolajokat

A tél beköszöntével egyre gyakoribb téma a megfázás és természetesen annak megelőzése is. Ebben a küzdelemben hatékony társaid lehetnek az illóolajok, ám ennél sokoldalúbban is felhasználhatóak. Relaxációhoz, párásításhoz és hangulatjavításhoz éppoly hatékony eszköz, mint az egészségmegőrzés során.

Az illóolajok egyik hatalmas előnye, hogy a használatuk nagyon egyszerű, ám a hatásuk annál nagyobb. A legegyszerűbb, ha párologtatóba helyezed, hiszen így könnyedén jutnak a levegőbe az illatanyagok, ahonnan belélegezve máris elkezdik kifejteni jótékony hatásukat.

De mire is jók az illóolajok?

Ezeket az anyagokat igen széles körben lehet alkalmazni. Ebben a hideg időben természetesen a megfázásra és influenzára gyakorolt hatásuk kerül előtérbe. Az eukaliptusz és a citrom például ismertek vírus- és baktériumölő hatásukról, valamint a gyulladásokat is enyhítik.

A bőrproblémák esetén is kiválóan alkalmazható ez a fenti két anyag, de a teafa és a bergamott is jó társ lehet ebben. A hangulat javítására gyakran alkalmazzák a levendulát és az ylang-ylangot mivel híresek stresszoldó hatásukról és a depresszió tüneteit is csillapítják.

Hogyan alkalmazd a mindennapokban az illóolajokat?

Ahogy fentebb is írtuk, a felhasználásuk legegyszerűbb módja, ha egy párologtatóba csepegteted őket. Ám gőzölgő vízbe, például a fürdőbe adagolva is remekül alkalmazhatóak. Egy fáradt estén remek kikapcsolódást nyújthat egy finom, illatos lazítás a kádban.

Amennyiben betegséget kezelnél, készíts elő egy nagy lábost, tele forró vízzel és adj hozzá néhány csepp olajat. Így inhalálva hatékonyabban szállhatsz majd szembe a különböző megbetegedésekkel és a közérzeted is javul majd.

Az illóolajok használata egyszerűen tölt fel energiával a mindennapokban és még a betegségekkel is könnyebben elbánhatsz a segítségükkel. Készíts otthon rögtönzött aromaterápiás kezelést és élvezd, ahogy a gyógynövények kellemes illata a szervezetedet is helyrebillenti!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.