Csipkebogyó olajat a bőrnek!

Az őszi időszak kezdetén már lendületbe jön a vadrózsa, avagy a hecsedli, s az őszi fagyok beköszöntével érik majd be apró (ál)termése, a csipkebogyó. A kis piros bogyók mesés látványt nyújtanak az erdőszéleken. Teában, lekvárban jól ismerjük vitamindús összetevőiről, de kevesen tudják, hogy milyen varázslatos bőrszépítő hatással rendelkezik.

Vessünk egy pillantást azokra a jótékony hatásokra, melyeket a bőrünkön keresztül fejt ki az A- B- C- K- P- vitaminokban, ásványianyagokban is gazdag csipkebogyó! Illóolajok, gyümölcssavak is erősítik a szépítő és gyógyító hatást, ráadásul egy teljesen természetes forrás biztosítja mindezt számunkra!

Hidratáció és gyulladáscsökkentés

A száraz és a zsíros bőr egyaránt hálás a 100%-os csipkebogyóolajnak, ugyanis mindkét problémára megoldást nyújt ez a csodaszer. A száraz, pikkelyes, hámló, élettelen bőr könnyedén magába szívja az olajat, illetve a hidratálókrémbe keverve is fokozott felszívódást biztosít. Életteli, rugalmas, egyenletes és puha bőrt varázsol néhány kezelést követően.

A zsíros, tág pórusú, mitesszeres bőrre összehúzó, gyulladáscsökkentő hatásával nyújt megoldást a csipkebogyóból kivont olaj, amit bármely évszakban használhatunk. A fejbőrtől. a hajon keresztül az arcbőr, a nyak, és a dekoltázs kitűnő ápoló terméke ez az antioxidánsokban gazdag kivonat.

Ráncfeltöltés természetesen, viszlát sötét karikák!

Az arc és a nyak finom, érzékeny bőre csipkebogyóolajra szomjazik, hiszen egyaránt segít megelőzni és finoman kezelni az apró elszíneződéseket, és mélyebb ráncokat is. Ez többek között a szabadgyökök elleni küzdelemének köszönhető, melyeket a bogyókban található antioxidánsok és értékes vitaminok végeznek el.

A sötét karikák, az UV sugárzás, az irritáció vagy a repedezettség által sújtott bőrfelszín kezelésére is kitűnően alkalmas. A tápláló és összehúzó hatással bíró 100%-os csipkebogyóolaj felveszi a kesztyűt ezekkel a hosszú távon kellemetlenséget okozó tünetekkel. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy első lépésben aktivizálja a bőrfelszínt, elősegíti a tápanyagok befogadását, felszívódását, és a minőségi tápanyagokat kíméletesen be is juttatja a mélyebb rétegekbe.

Ezek pedig már könnyedén elvégzik a dolgukat. Hidratálnak, csökkentik a bőrpírt, például a pelenkakiütéseket is, és segítenek összehúzni, regenerálni a megviselt, fokozottan igénybe vett bőrt a szenzitívebb arc bőrétől egészen a sarok kiszáradt, kirepedt vastagabb bőrrétegéig.

Foltok, hegek, kiütések

Fontos szerepet játszhat továbbá a hegek, serdülőkori bőrproblémák lábnyomainak eltüntetésében. Hosszútávú alkalmazása mellett finomítja, puhítja ezeket a csökkent anyagcseréjű területeket. Hasonló elven támogatja a striák, terhességi csíkok, narancsbőr által érintett felszínek puhítását és összehúzódását az esztétikusabb, egészségesebb hatás eléréséért.

Hogyan használjuk?

Az arc bőre, a dekoltázs, a fejbőr bőrtípustól függően igényel rendszeres tisztítást és ápolást. A tisztítás során is ügyeljünk arra, hogy hatékony, ugyanakkor kíméletes legyen! A kiütéses, vagy allergiás bőr a szaktanácsadáson felül óvatos odafigyelést kíván, ezért mielőtt időszakos, vagy rendszeres kezelésbe kezdünk, kérjük ki a kozmetikus, bőrgyógyász véleményét.

A táplálkozásunk és a kellő mennyiségű folyadékbevitel mellett szerezzünk be egy a bőrtípusunknak megfelelő tisztító és hidratáló készítményt. A csipkebogyóhoz hasonló aktív hatóanyag használata emellett már megkezdhető. Abban az esetben, ha szárazabb bőrrel rendelkezünk, használjuk az olajakat hidratálókrémbe keverve.

Ha megkeményedett, vagy extrém száraz bőrrel van dolgunk, naponta akár kétszer, háromszor is kezelhetjük a csipkebogyóval és kiegészítő kezelésként hidratáló krémmel is. Viszont, ha puha, egészséges bőrt szeretnénk kicsit formába hozni, felfrissíteni a téli szeles időjárás és fagyok előtt, akkor a szemkörnyékre, és az orca bőrére is nyugodtan felvihetjük például lefekvés előtt.

A ragyogó és egészséges arcbőr eléréséhez természetes segítség lehet a csipkebogyóolaj megfelelő használata. Termékpalettánkban a bio és természetes, vegán étrendkiegészítők, vitaminok pedig képesek balanszba hozni a teljes testet egy kitűnő életminőség megélése érdekében.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.