Agyserkentés természetes úton (nem csak idősebb korban)

Úgy érzed, nem pörög úgy az agyad az utóbbi időben, mint szokott?

Feledékeny vagy, esetleg nem teljesítesz olyan jól a munkahelyeden, mint korábban?

Nem kell aggódnod, ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy valami nagyon komoly probléma áll a háttérben – egy kis agyserkentésre viszont lehet, hogy szükséged van!

De mi ennek az oka, és milyen természetes megoldásokhoz tudunk ilyen esetekben fordulni?

Járjunk ennek utána együtt!

Nem csak az idősebbek szedhetnek agyserkentőket

Az önmagában talán nem jelent számodra nagy újdonságot, hogy ahogy öregedünk, úgy kell egyre nagyobb figyelmet fordítanunk a szellemi frissességünkre.

Ennek oka, hogy az idő előrehaladtával az agyunkban lévő kapcsolatok (szinapszisok) fokozatosan elvesznek – ezt a folyamatot kéne tehát megállítani, illetve lehetőleg visszafordítani.

A legtöbb ember fejében azonban az a kép él, hogy ez csak 50-60 éves kor fölött jelent problémát, a valóságban azonban már 30 éves korban elindul ez a folyamat (ekkor főként a rövidtávú memóriád romlásán tudod észrevenni).

Hogyan változtass az életmódodon a szellemi frissességed érdekében?

Ahogy sok más esetben, most is a tudatosság a kulcs:

  • figyelj oda arra, hogy eleget aludj, hiszen ekkor tud az agyad is pihenni, regenerálódni;
  • szabadidődet fordítsd valódi kikapcsolódásra (ebbe beletartozik az is, hogy félreteszed a telefonod, az internetet, és teszel róla, hogy ne kelljen az agyadnak ugyanazzal az információáradattal megbirkóznia, mint aminek állandóan kiteszed);
  • sportolj rendszeresen, mert az agy vérellátása segíti annak működését (tipp: az a legjobb, ha nemcsak egyszerűen mozogsz, hanem közben a mozgáskoordinációdra is figyelsz, pl. síelés, tenisz, tánc, pingpong, stb. közben);
  • játssz minél többet, hiszen ezzel szórakozva tudod edzésben tartani az agyad (pl. sakkal, társasjátékokkal).

Természetes agyserkentők, amiket érdemes fogyasztanod

Természetes agyserkentők

A legtöbb B vitamin, valamint az A, C, E vitaminok mind támogatják az idegrendszert, illetve az agy vérellátásában is segítenek – mindehhez pedig szorosan kapcsolódnak az olyan ásványi anyagok és nyomelemek, mint a kalcium, magnézium, vas, stb.

Első körben tehát mindenképp érdemes olyan élelmiszereket fogyasztani, amik ezeket tartalmazzák, például olajos magvakat, árpát, paradicsomot, áfonyát, fekete ribizlit, spenótot, spárgát, brokkolit, zabpelyhet, bulgurt.

Mindezt pedig hasznos, ha még kiegészíted természetes alapú, agyserkentő étrend-kiegészítőkkel, mint amilyen a Dr.Chen Ginkgo Biloba+Lecitin Kapszula vagy a Mentalfitol Agyserkentő Kapszula, melyek mindegyike tartalmaz az elménk frissen tartása szempontjából fontos lecitint is.

Vizsgákra készülsz? Bátran fordulj az agyserkentőkhöz!

Nem csak az idő múlása miatt lehet szükséged az elméd fitten tartására!

A fentebb említett étrend-kiegészítők tökéletesen alkalmazhatók abban az esetben is, ha a tanulásban van szükséged segítségre.

Ha közelednek a vizsgák, vagy csak nagyon sok feladat borult rád a munkahelyeden, érdemes támogatnod az idegrendszered, hogy a legjobb formádat tudd hozni – most pedig már van is hozzá néhány ötleted, hogyan tudod ezt megtenni!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.