Tisztítókúra és diéta, hogy jobban menjenek a hétköznapok!

Fáradtnak, erőtlennek érzed magad az év első heteiben, hónapjaiban?

Nehezen megy a munka, figyelmetlen vagy?

Olyan régóta tart ez, hogy erről már biztosan nem az ünnepek utáni melankólia, vagy a munkába való visszarázódás nehézsége tehet?

Teljesen természetes, ha ezt érzed, hiszen a szervezetednek, és főleg az emésztőrendszerednek rengeteg energiájába kerül még most is, hogy megszabaduljon a nagy ünnepi ebédek, vacsorák során felhalmozódott különféle méreganyagoktól.

Segíts rajta azzal, hogy beiktatsz most egy kis méregtelenítő diétát a mindennapjaidba!

Kíméld most a szervezeted a megfelelő étrenddel!

Ilyenkor érdemes visszafogni a nehéz, megterhelő ételeket, és elsősorban a gyümölcsök, zöldségek felé fordulni.

  • Ha pékáru, akkor a teljes kiőrlésűeket válaszd, és azokat is csak mértékkel fogyaszd!
  • Egyél sok méregtelenítő gyümölcsöt és zöldséget (pl. ananászt, paradicsomot, uborkát, zellert, spárgát)!
  • Kerüld a húsféléket!
  • Ne fogyassz alkohol, se kávét!
  • A nagy cukortartalmú üdítőket és ételeket pedig végképp iktasd most ki a mindennapjaidból!

Tisztítókúra természetes anyagokkal

Az, hogy a bevitt tápanyagok minőségére figyelsz, még csak az egyik része a feladatnak: érdemes tenned annak érdekében, hogy meg tudj szabadulni a benned már összegyűlt méreganyagoktól is!

Éppen ezért fogadd meg most is a már rengetegszer hallott tanácsot, hogy igyál sok vizet: napi két 2-2,5 liter az ajánlott, hogy a tisztító folyamatokat támogatni tudd!

A májnak rengeteg fontos szerepe van, és ezek közül csak az egyik az, hogy a méreganyagok szűréséért felel, éppen ezért kell kiemelt figyelmet fordítanod rá: a májtisztításban elsősorban a különféle máriatövis tartalmú étrend-kiegészítők tudnak segíteni.

Az emésztési problémák elhárítása érdekében szintén természetes alapú megoldásokat érdemes keresni, mint amilyet például a nagy népszerűségnek örvendő Herbaferm cseppek tudnak nyújtani.

Leadnál pár kilót is? A legjobb úton jársz!

Leadnál pár kilót is? A legjobb úton jársz!

A tisztítókúrával járó diéta egyik nagy előnye, hogy segít a felszedett kilók csökkentésében is – éppen ezért szeretnek sokan éppen az év elején belekezdeni ebbe, hogy eltűnjenek az alakjukról a nagy karácsonyi ebédek és vacsorák nyomai.

Amennyiben te is megfogadtad újévkor, hogy megszabadulsz egy kis súlyfeleslegtől, akkor a rendszeres testmozgás és a jól összeállított étrend mellett tudjuk javasolni neked a fogyást, zsírégetést segítő étrend-kiegészítőinket.

Emellett érdemes még a sokat emlegetett zöld teához is fordulni, ami bizonyítottan segít nem csak a fogyásban, de az elhízás megelőzésében is.

Figyelj oda a szervezetedre egész évben!

A tisztító- és fogyókúrád első napjaiban könnyen előfordulhat, hogy még nem fogod érezni a pozitív hatását: ugyanúgy fáradékonyság uralkodhat rajtad, mint korábban, de ez ne tántorítson el, ugyanis a szervezetednek szüksége van egy kis időre, mire a jótékony folyamatok beindulnak!

Amikor pedig úgy érzed, hogy már elérted a kívánt eredményt, figyelj oda arra, hogy ne zuhanj vissza a korábbi állapotba: enyhíts a diétán, de továbbra is étkezz tudatosan, hogy az egészséged meg tudd őrizni, és minél ritkábban legyen szükség hasonló kúrákra!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.