Támogasd az immunrendszered tavasszal is

Nem győzünk eleget beszélni az immunrendszer támogatásának fontosságáról. A tavaszi szezonban ez különösen fontos, hiszen ilyenkor tér magához a természet és végre ledobhatjuk a nagykabátot is.

Ennek csak egy hátulütője van: meglehetősen könnyű megfázni.

Ha mindez nem volna elég, még tombol az allergiaszezon is, ami szintén sokak életét megkeseríti. Ennek fényében nem is kérdés, hogy miért ennyire lényeges az ellenálló képesség növelése.

Ahhoz, hogy ezt megtehesd, szükség van arra, hogy ellásd a testedet a legfontosabb tápanyagokkal. Ehhez kiegyensúlyozott és vitaminokban dús étrendre van szükség. De vajon azt is tudod, hogy melyek azok az ételek, amelyek segíthetnek felturbózni a szervezetedet, hogy az megfelelően működhessen és szembe tudjon szállni a különböző betegségekkel és allergiás tünetekkel?

Superfoodokkal az egészségért

Ha tápanyagbevitelről van szó, érdemes megismerkedned a superfoodokkal. Segítségükkel egyszerűen biztosíthatod a vitaminok és ásványi anyagok bevitelét, mivel az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák őket. Ilyen például a kakaóbab, a goji bogyó, a citrom vagy éppen a chia-mag. Ezek az ételek ráadásul nem csak igazi vitaminbombák, de nagyon finomak is.

A nyers gyümölcsök és zöldségek egyébként is jó barátaid, hogyha egészségmegőrzésről van szó. -A főzés vagy sütés alkalmával a nagy mennyiségű hő hatására sajnos rengeteget veszítenek a bennük lévő tápanyagokból. - Most, hogy itt a tavasz és hamarosan a nyár is, könnyedén hozzájuthatsz szezonális terményekhez, amelyek már mehetnek is a tányérodra.

A szuperételek nagy előnye, hogy akár az ebédedet is könnyedén feldobhatod a segítségükkel. A kakaóbab töret például remek választás a délutáni nasihoz. Készíts egy finom növényi joghurtot, dobj bele néhány ízletes gyümölcsöt, végül koronázd meg a kakaóval! Ez az egészséges finomság akár az egész család kedvence is lehet.

Az erősítés mellett fontos a tisztítás is

Korábbi cikkünkben már írtunk a tavaszi méregtelenítésről és annak fontosságáról. De mi köze ennek az immunerősítéshez? Több, mint gondolnád.

Ahhoz, hogy a tested megfelelően működhessen, meg kell szabadítanod a lerakódott méreganyagoktól. Ezek ugyanis nem csak elhízáshoz vezethetnek hosszú távon, de nagy mennyiségben a májadat is megterhelhetik, hiszen annak éppen az a feladata, hogy megszabadítsa tőlük a bélrendszert.

Meglehet, hogy nem szeretnél egy egész léböjt kúrát tartani. Ebben az esetben sem kell kétségbe esned, ugyanis számtalan tisztító hatású élelmiszer létezik, amelyekkel sokat tehetsz az egészségedért.

Ilyen például a fokhagyma, melynek hatóanyagai képesek szembeszállni a rosszindulatú baktériumokkal, mivel tele van szerves kénvegyületekkel. Önmagában persze kevesen fogyasztják, de egy kis pirítóssal, vagy az ebédedhez mellé hetente pár alkalommal főnyeremény lehet.

A zöld tea is valódi aduász. A méregtelenítéshez ugyanis elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel, hogy az anyagcseréd egy kicsit felpöröghessen. Ha mindezt zöld teával oldod meg akkor rengeteg vitamint is juttathatsz a szervezetedbe, ugyanis gazdag C-, K- és B-vitaminban. Mindezek tetejébe élénkítő hatásáról is híres, így a kávédat is könnyedén helyettesítheted vele reggelente.

Fenti tanácsainkkal nem okoz majd nehézséget, hogy a szervezeted ellásd azokkal a vitaminokkal, amelyek elengedhetetlenek a betegségek megelőzésében. Ha úgy érzed, étkezéssel nem tudod bevinni a kellő mennyiséget, akkor étrend kiegészítőkkel és vitaminkészítményekkel is kiegészítheted a maximális hatás érdekében.

A legfinomabb superfoodokat ráadásul könnyedén beszerezheted webáruházunkból. Segítségükkel gondoskodhatsz a vitaminok és ásványi anyagok utánpótlásáról, ráadásul akár a kedvenc ételeidbe keverve is fogyaszthatod őket. Így azok nem csak ízletesek, de igazán táplálóak is lesznek.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.