Szépségápolás vegán termékekkel? Miért is ne?

Ahogy egyre jobban elmélyülsz a vegán életmód rejtelmeiben, úgy idővel felfedezheted, hogy mennyi területe van az életednek, ahol állati eredetű termékeket használsz. Ilyen a szépségápolás is, ahol nemcsak olyan készítményekkel találkozhatsz, melyeknek az összetevőit állatokból nyerik, de rengeteget tesztelnek is rajtuk.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne rá megoldás. Napjainkban már bőséges választékot találhatsz olyan kozmetikumokból, amelyek növényi alapanyagokból készülnek és a teszteléshez sem használnak ártatlan állatokat. Mennyivel jobban hangzik ez a megoldás, nem? Lássuk, melyek azok a termékek, amelyekkel érdemes vigyáznod és mit érdemes helyettük használnod.

Vegán vagy állatkísérletektől mentes?

Sokan gondolják, hogy amennyiben egy kencefice állatkísérletektől mentes, akkor az már automatikusan vegán kozmetikumnak minősül. Bár tény, hogy ezeknek a termékeknek ez az egyik ismérve, de önmagában még kevés ahhoz, hogy elnyerjék a vegán címet. Ugyanis ettől még könnyen meglehet, hogy maga a gyártmány tartalmaz állati összetevőket.

De milyen összetevőkről beszélünk egyáltalán? Az egyik leggyakrabban felhasznált alapanyag a méhviasz, a glicerin és a hialuronsav. Ezeket ápolószerekben és dekorkozmetikai termékekben egyaránt megtalálhatod. De ide tartozik a sellak, a zselatin és a panthenol is. Szerencsére ma már nem feltétlenül szükséges ezeket az anyagokat használni ahhoz, hogy megőrizhesd a szépségedet.

Az alapos utánajárás mellett segítenek a választásban a csomagolásokon feltüntetett jelzések is. A nyuszis logó az erőszakmentességet, a „Vegan” felirattal ellátott levél alakú piktogram pedig értelemszerűen a vegán termékeket jelöli.

Ismerkedj meg a vegán kozmetikumokkal

Mostanra már nemcsak a vásárlók, de a kozmetikus és sminkes szakemberek is felismerték, hogy megéri vegán készítményekkel dolgozni. Hogy miért? Azért, mert ezek a termékek is képesek a megszokott, jó minőséget hozni, de cserébe nem szenvednek érte az állatok és a környezetet is kevésbé terhelik.

Számos olyan magyar márkát is találhatsz, amelyek mellőzik a fentebb említett összetevőket. Ilyen például a Pompom is, melynek kínálatában arckrémeket, szérumokat és tisztító kozmetikumokat találhatsz. De ide tartozik a Tulasi is, ahol az ápolószerek mellett illóolajokat és parfümöket is készítenek. Tehát megéri a hazai palettát is böngészni, hiszen igazán jó felhozatal áll rendelkezésre.

Válassz erőszakmentes eszközöket!

Amennyiben arra törekszel, hogy a szépségápolásod teljesen vegán legyen, nem elég a kozmetikumaidra figyelni. A sminkecsetek készítése során sok esetben állatszőrt használnak, pedig már remek szintetikus helyettesítő anyagok is léteznek. Ezek képesek ugyanazt a hatást imitálni, amelyet a valódi szőrös társaik, így ugyanolyan jó munkát végezhetsz velük.

Ezeket az eszközöket viszont jóval egyszerűbb megtalálni, mint az ápolószereket. Azokat az ecseteket, amelyek nem tartalmaznak szőrt, cruelty-free vagy erőszakmentes jelzéssel tudod megtalálni, így biztos lehetsz benne, hogy a szálaik mesterségesek.

Kezdetekben nehéz lehet az átállás a hagyományos sminktermékekről a vegán kozmetikumokra, hiszen a márkák ismerete önmagában még kevés. Azt, hogy a bőröd melyik készítményeket szereti igazán, neked kell megtalálnod. Viszont utána már magabiztosan emelheted le a polcról a jól bevált kozmetikumaidat, amelyek gondoskodnak majd az egészséges és jó megjelenésedről.

Amennyiben szeretnéd beszerezni arcápolóidat, webáruházunkban könnyedén megteheted. Natúr és vegán termékek széles palettájával várunk, melyek között te is megtalálhatod a legjobbakat a bőröd számára.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.