Nyalánkság percek alatt

Nem kell órákig a konyhában izzadnod, hogy olyan hűsítő desszertet dobj össze, amitől garantáltan elolvad a közönséged! A nyári időszakban bárkit lekenyerezhetsz ezekkel az egészséges nassolnivalókkal. Dobd össze gyorsan, majd dőlj hátra a napágyadban és sütkérezz az elismerésben! Megmutatjuk a legjobb és leggyorsabb fagyirecepteket, amik ráadásul vegán és bio hozzávalókból készülnek, így a fagyid nemcsak finom, egészséges is lesz – és nálunk mindent megtalálhatsz hozzá egy helyen!

Hozzávalók tárháza

A krémes, homogén állag elérése érdekében, célszerű az alaphoz puhább, jól kikeverhető hozzávalókat választani. Gyümölcsök tekintetében ilyen lehet az örök kedvenc eper, a sárgabarack, banán, sárgadinnye, meggy, cseresznye, mangó stb… Cél, hogy egy strapabíró turmixgép, vagy botmixer frissen, vagy fagyasztva elbírjon velük.

Tipp: a gyümölcsös ízek mellett bátran kísérletezhetsz a sütőtökpürével: talán extrémebbnek hangzik, de mézeskalács fűszerekkel és banánnal isteni! Tegyél egy próbát az almapürével, a kakaós- és vaníliás krémekkel, illetve ínyencként a természetes mogyoró- mandula- vagy kesudióvajjal! Díszítésként bármilyen bogyósgyümölcs, csonthéjas vagy őrlemény is szóba jöhet, ha nem csak gasztronómiai, hanem esztétikai élményt is nyújtanál magadnak és a vendégeidnek.

Kukkants be a kamrába, nézz körül a polcokon és kezdhetjük is!

Jeges Smoothie

Ugyan kevésbé tömör, de gyönyört okozhat az is, ha nemes egyszerűséggel a friss gyümölcsöket jégkockák társaságában, vagy tisztán a fagyasztott gyümölcsöket fűszerek és édesítő kíséretében 2-3 perc alatt robotgéppel pépessé, krémessé turmixolod és zabkása, zabkeksz, vagy omlós pite mellett, behűtve tálalod. Tetszés szerint használhatsz még az ízesítéshez kókuszt, fahéjat, mézeskalács fűszerkeveréket, édesítőket, kakaóport, vaníliát.

Ha vigyázol a mértékre, nem lőhetsz mellé a kombinációkkal! Tipp: ha banánt választasz, figyelj arra, hogy minél érettebb a banán, annál édesebb, ezáltal változik, hogy mennyi édesítést igényel a keverék. Almaszószt könnyen készíthetsz, ha felkockázva megfőzöl néhány almát és fahéjjal, vaníliával, citrommal és édesítővel kevered.

Krémes gyümölcsfagyi

Egy adag elkészítéséhez 1 bögre gyümölcsre lesz szükséged tetszés szerint fagyasztva, vagy frissen (turmixgép függvénye, hogy megbirkózik- e a jég keménységével). Természetes édesítőkkel és fűszerekkel, kezeletlen citrom héjával, levével, színes gyümölcsökkel, olajos magvakkal ízesíthetsz és díszíthetsz tálaláskor.

Tejes verziók vegán módra

Egy bögre ananász, 1 bögre kókusztej, 1-2 evőkanál kókuszreszlék (cukrozatlan), fél bögre jég és már kész is az ínycsiklandó Pina Colada desszert! Kedved szerint díszítheted ananász szeletekkel, kókuszreszelékkel.

Csokis, vagy vaníliás fagyit legegyszerűbben talán a bio fagylaltporainkkal keverhetsz ki, de ügyeskedhetsz növényi tejekkel és édesítőkkel is a bio kakópor és biovegán vanílliarúd segítségével. Ha a kész fagylaltpor helyett a keverést választod, adagold a turmixba a jeget, tejet, édesítőt és kakaót, vagy vaníliát és a kívánt krémes hatás eléréséig turmixold össze a hozzávalókat, majd hűtsd be fogyasztásig.

Az előzők kombinálásával könnyen elkészíthető a szintén nagy kedvenc tiramisu, és a jégkávék ízvilága. Ehhez a vaníliafagyit öntsd nyakon egy korty frissen lefőzött kávéval (legjobb a zöld kávé, vagy valamely bio arabica kávé), és rétegezd pohárba egy kis zabkeksszel, esetleg olvasztott csokoládéval.

Puncsízű fagylaltporból készült édességeken kiválóan mutatnak a bogyós erdei gyümölcsök, vagy a csokidíszek. Ezeket könnyen elkészítheted, ha egy fagyos tálra, tepsire olvasztott csokiból egy habzsák segítségével formákat nyomsz, majd megdermeszted őket a mélyhűtőben.

A sárgadinnyéhez meleg szívvel ajánljuk az isteni rizsszirupot, ami a méz és cukor egyik legjobb helyettesítője, ha a fagylaltokról van szó. A „mézes” gyümölcsdarabokat egyszerűen fagyaszd le és fagyi készítésekor turmixold össze, vagy tegyél pár darabot a sütemények mellé! Igazi bombadesszert válik belőle!

A fagyasztott, vagy frissen összegyűjtött finomságok megőrzik a bennük tárolt vitaminokat, flavonoidokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. A bio kakaóbabból, vagy vaníliából nyert összetevők szintén hozzájárulnak testi-lelki jólétünkhöz. A kávés desszerteknél a gyerekek kimaradnak egy dobásból, de a csokoládés és gyümölcsös verziókkal kárpótolhatjuk őket. A nyáron megemelkedő folyadékbevitel igény egy részét is könnyen biztosíthatod ezekkel a fincsi desszertekkel. Ráadásul csak a fantáziád szabhat határt a kombinációknak.

Jó étvágyat kívánunk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.