Mi az a barátcserje és mikor érdemes alkalmazni?

Sok gyógynövényhez hasonlóan napjainkban a barátcserje népszerűsége is egyre növekszik. Talán már te is hallottad a nevét a barátnőid körében emlegetni, hiszen egy igazán erős, jótékony hatású gyógynövényről beszélünk, amelyet előszeretettel alkalmaznak különböző hormonális és nőgyógyászati problémák esetén.

Tehát a barátcserje az esetek többségében női panaszokra nyújt orvoslatot, de nemcsak ilyen esetekben lehet hatásos. Ez a dekoratív gyógynövény ugyanis kifejezetten sokoldalú, ha az emberi szervezet támogatásáról van szó. De ne is vesztegessük tovább az időt! Ismerkedjünk meg vele egy kicsit közelebbről!

Mi az a barátcserje?

A cserje főként a Mediterrán területeken és Ázsiában őshonos. A legtöbb gyógyhatású növényhez hasonlóan az őslakosok már igen hosszú idők óta használják gyógyításra. A termése tele van olyan értékes anyagokkal, mint a flavonoidok és a terpenoidok. A belőle kinyert kivonatok segítségével javítható a hormonháztartás egyensúlya.

Ennek fényében nem is olyan meglepő, hogy a modern orvoslásban is gyakran javasolják fogyasztását hormonális zavarok esetén. A gyógyszerekkel ellentétben nem mesterségesen bevitt hormonokkal állítja helyre a szervezetet, hanem azokra a szervekre hat, amelyek a termeléséért felelnek.

Hogy hogyan teszi mindezt? A barátcserje serkenti az agyalapi mirigy működését, ami többek között a hormontermelésért is felel.

Az esetek többségében kapszula formájában találkozhatsz vele. Amennyiben nem szereted az ilyen pirulákat, akkor csepp és gyógytea minőségében is beiktathatod a mindennapjaidba. Arra viszont vigyázz, hogy nem minden esetben szedhető. Mielőtt belevágnál egy kúrába, érdemes konzultálnod a háziorvosoddal is, hogy biztosan megfelelő-e számodra ez a kezelés.

Milyen problémák enyhítésére alkalmazható?

Ahogy már a bevezetőben említettük, a barátcserje leginkább a nők gyógyítója. A különböző hormonális és menstruációs zavarok kezelésében igen hatékony segítőtárs, mivel támogatja a szervezetet a hormontermelés kiegyensúlyozásában. Emellett hangulatingadozások, szokatlan ingerlékenység és hőhullámok kezelésére is használható.

A leggyakoribb a fentiek közül természetesen a menstruációs problémák területén való felhasználás. Nemcsak akkor segíthet, ha szabálytalan a menstruációs ciklusod, de a pre-menstruációs tünetek enyhítésében is eredményes lehet.

Ez azért is jó, mert bár ezekre a problémákra léteznek más gyógyszerek és gyógymódok is, viszont ezek gyakran más, kellemetlen mellékhatásokkal is együtt járnak. Ez leginkább annak köszönhető, hogy nagy mennyiségű hormont tartalmaznak, ami felborítja a test természetes harmóniáját.

Akkor is érdemes elgondolkodnod a szedésén, ha éppen babaprojecten ügyködtök a pároddal. A hormonháztartásra gyakorolt hatásainak köszönhetően serkentheti a termékenységet. Esetleg megszületett már a baba? A szoptatás ideje alatt a tej termelését stimulálhatod vele. Ez különösen akkor fontos, ha egyébként kevés tejed van.

Mielőtt elszaladnál az első boltba, hogy vegyél egy nagy dobozzal a kapszulából, nem árt tudnod, hogy bizonyos gyógyászati eljárások és kúrák mellett nem biztonságos alkalmazni. Ha hormontartalmú gyógyszereket szedsz, vagy hormonkezelésen veszel részt, érdemes más megoldás után nézni.

Mivel a gyógynövény elsősorban a hormonszintedre hat, még az is előfordulhat, hogy a tüneteid rosszabbra fordulnak a serkentő anyagok hatására. Viszont ha nincsenek ilyen akadályok előtted és a szervezetednek szüksége van a támogatásra, akkor bátran használhatod kúraszerűen vagy étrend kiegészítés céljából.

Szeretnéd megtapasztalni a barátcserje fantasztikus hatásait? Látogass el webáruházunkba, ahol beszerezheted tea és kapszula formájában is, különböző kiszerelésekben.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.