Közeleg a kánikula időszaka – így hidratálj jóízűen!

Nem is kérdés, hogy a tomboló nyár idején a hidratálásnak kiemelt jelentősége van a szervezet számára. Ilyenkor sokkal több folyadékot veszítünk, mint általában, ezért is fontos, hogy ezt a kiürülő mennyiséget minél hamarabb és a lehető legjobb minőségben pótold.

Meglehet, ez számodra nem okoz problémát, hiszen ebben az időszakban hamar megszomjazol, nem valószínű, hogy a bevitt folyadékmennyiségen törnéd a fejed. Viszont sokaknak mégis nehézkes betartani, mert nem szeretik a vizet vagy elfeledkeznek róla. Ráadásul egy idő után mindenképpen unalmas lehet, ha mindig ugyanazt iszod. Szerencsére lapul a tarsolyunkban néhány frissítő recept.

Az örök kedvenc: limonádé

Az egyik legnépszerűbb és legjobb módja a folyadékpótlásnak a limonádé. Attól persze óva intenénk, hogy a nagyanyáink idejében divatos túlcukrozott típust fogyaszd, de szerencsére nem ez az egyetlen lehetőséged, ha egy citromos üdítőre vágysz. Kristálycukor helyett bátran használhatsz mézet, eritritolt vagy nyírfacukrot, melyekkel ugyanolyan finom édes lesz az eredmény.

Bátran játszhatsz a gyümölcsök különböző variációival a nagyobb változatosság érdekében. A citrom mellé bátran tehetsz bele narancsot, grapefruitot vagy akár epret is. Nagyon jó alapanyagul szolgálhatnak még a bogyós gyümölcsök, vagy ha szeretnél egy kis izgalmat vinni a kulináris élménybe, akkor dobj a pohárba néhány mentalevelet.

A legjobb, ha a limonádét friss gyümölcsökből készíted el. Ezzel gondoskodhatsz a hidratálásról, ráadásul igazi vitaminbomba lesz az üdítőd.

Smoothie-val az egészségért

A smoothie legalább olyan populáris, mint a limonádé. Nem is csoda, hiszen rengeteg variációra ad lehetőséget, ráadásul tele van vitaminokkal és árványi anyagokkal is. Bátran dobáld bele a kedvenc zöldségeidet és gyümölcseidet. Ez a frissítő nemcsak hidratál de ennek tetejébe nagyon laktató is, hiszen a gyümölcsökben található rostokat is elfogyasztod a levükkel együtt.

Ha szeretnéd kihozni az italodból a maximumot,akkor superfoodokat is érdemes bevetned. A legtöbben chia magot szeretnek a smoothie-ba keverni, de jó választás a kakaó és a kókusz is, amelyek megfűszerezik az ízélményt is. Ebben az esetben is a legjobb, ha friss, lehetőleg szezonális terméseket alkalmazol az elkészítés során. Kipróbálhatsz olyan izgalmas superfoodokat mint a maca por, moringa, guarana, spirulina, vagy chlorella, amelyek gyakorlatilag a természet multivitaminjaiként, illetve igazi energia bombaként hatnak.

Uborkás víz, a hidratálás nagymestere

Az uborkás vizet nem véletlenül ajánlgatják a szakemberek és a fogyasztók egyaránt. Ez a frissítő egy igazi ütőkártya, legyen szó nyári hidratálásról vagy akár fogyókúráról. Az elkészítése pofonegyszerű: fogj egy pohár vizet és tegyél bele néhány karika kígyóuborkát. Amennyiben valami ízesebbet szeretnél, tehetsz bele citromot vagy citromlevet is.

Az uborka nemcsak a folyadékpótlásban jár élen, de méregtelenít is. Ennek köszönhetően remek kiegészítője a víznek, ami így még inkább tud hasznosulni a szervezet számára. A fogyókúrában pedig azért olyan hatékony, mert a benne lévő tápanyagoknak köszönhetően képes csökkenteni az éhségérzetet is, ami ilyen időszakban akár pszichés alapon is könnyedén rád törhet.

Azt persze neked kell megtalálnod, hogy melyek azok az ízek, amelyeket szinte bármikor szívesen fogyasztasz. A fenti lehetőségekkel azonban érdemes kísérletezned egy kicsit, hogy megtalálhasd a kedvencedet, amit később akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre vagy hosszabb utakra. A legfontosabb az, hogy mindig legyen nálad folyadék és ne várd meg, amíg elkezdesz kiszáradni!

Amennyiben nincs kedved az elkészítéssel bajlódni, látogass el webáruházunkba! Zöldség- és gyümölcslevek változatos és ízletes kínálatával várunk, amelyekkel biztosan nem kell amiatt aggódnod, hogy a nyári hidratációd hiányt szenvedne.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.