Így erősítsd a körmeidet külsőleg és belsőleg

Napjainkban rengeteg nő küzd gyenge, repedező és töredező körmökkel. Ez a fajta probléma általában valamilyen vitaminhiányra utal, ám ezeknek pótlása mellett számos további praktika segíthet abban, hogy megerősítsd a körmeidet.

Mivel az ápolt és egészséges kezek a mai világban a nőiesség egyik legkifejezőbb eszközei, érdemes rájuk gondot fordítani. A megfelelő gondoskodás ráadásul higiéniai szempontból is lényeges, hiszen a körmök alatt megtapadó szennyeződések számos olyan baktériumot is tartalmaznak, amelyek galibát okozhatnak a szervezetedben.

Ápold belülről és szép lesz kívülről

Korábban már cikkeztünk a szépségvitaminok hatásairól és összetevőiről. Ezek a készítmények tele vannak olyan anyagokkal, amelyek segítenek megőrizni a bőr, a haj és a körmök egészségét, így azok esztétikusak és erősek tudnak maradni.

A legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok, amelyek a körömre hatással vannak a C-, B- és E-vitamin, a cink, valamint a kalcium. Ha gondoskodsz ezeknek a megfelelő beviteléről, a körmeid képesek megerősödni és gyorsabban nőni. Ezeket egyébként érdemes étkezéssel és étrend-kiegészítőkkel egyaránt bejuttatni a szervezetbe, hogy kifejthessék hatásukat.

Ápolás az ép köröm kulcsa

Ahhoz, hogy a körmeid esztétikus képet mutassanak, külsőleg is gondoskodnod kell a kezeid megfelelő állapotáról. Ez magában foglalja a bőrápolást is, hiszen egy kiszáradt, repedező kézfej nem nyújt túlzottan szép látványt.

A megfelelő krémek használatával biztosíthatod a megfelelő hidratációt a körmök és a bőr számára, így megakadályozhatod a kiszáradást. Ápoló olajokkal a körömágyad megfelelő állapotát is biztosíthatod, ezeket érdemes hetente egyszer bemasszírozni a területbe, így táplálva azt.

Szép és egészséges körmökkel magabiztosabb lesz a fellépésed is, hiszen nincs kellemetlenebb, mint töredezett, ápolatlan kezet nyújtani a régi és új ismerősök felé találkozáskor. Tápláld a körmeidet kívülről és belülről egyaránt, hogy a végeredmény erős és esztétikus lehessen.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.