Hialuronsav kívül-belül!

Nem kell máris a kés alá feküdni ahhoz, hogy üde és friss arcbőrrel büszkélkedhessünk. Megmutatjuk, hogy a plasztikai sebészeten kívül számos más, természetes eljárás dolgozik a bőrszépítés egyik koronázatlan királyával: a hialuronsavval. Ez persze, ismerve a hatóanyag sokszínű felhasználási lehetőségét és pozitív oldalait, nem véletlen…

Mi van akkor, ha magad is gondoskodhatsz arról, hogy egy kellemes krém, kapszula formájában magadhoz vedd ezt a csodaszert? Nézzük, mikor és mire érdemes odafigyelni a kívánt hatás eléréséhez!

Hol bujkálsz, hialuronsav?

Az emberi szervezetben több helyen is felbukkan ez a hatékony vízmegkötő képességű anyag. A szemeinkben, ízületeinkben, és a téma kapcsán gyakrabban emlegetett bőrszövetben is megtalálható. Természetes hidratáló hatása verhetetlen, ugyanis bőrtípustól függetlenül képes simítani, puhítani a száraz, kitikkadt bőrt. Eközben gyulladáscsökkentő folyamatokban vesz részt, és küzd a szabadgyökök ellen, hogy minél egészségesebb és fiatalosabb hámszövetet biztosítson.

Az idő múlásával sajnos csökken a lelkesedése, így a bőr veszít rugalmasságából. Egyre nehezebben szívja fel és tartja magába a vizet, ami részben a hialuronsav alulműködésének, részben a kötőszövet gyengülésének tudható be. Ilyenkor egészségügyileg is indokolt, ráadásul sokkal látványosabb is megfelelően ápolni az arcbőrt.

 

Hialuronsav kívülről

A boldog bőr három alapvető hozzávalója a tisztítás, a hidratálás és a felszívódás triója. Fontos lehet ugyanis, hogy azok a pompás hatóanyagok, amiket felkenünk, célba érhessenek. Ezt a célt szolgálja a pórusok és az elhalt hámsejtek tisztogatása, a megfelelő arcápolószer helyes alkalmazása és ahogy említettük: a hatékony felszívódás.

A napi rutin egyénenként változik, ha a bőrápolásról van szó. Te milyen stratégiát alkalmazol?

A bomba ár-érték arányban elérhető készítmények közül kiemelnénk a Mincer pharma hyaluron arckrémet, ami tengeri algával kiegészülve erősíti a hialuronsav ráncok elleni küzdelmét és tápláló képességét.

Hialuronsav belülről

Ahogy a legtöbb szépészettel kapcsolatos igyekezetünk, úgy a bőr ápolása és védelme is összefügg belső egyensúlyunkkal. Ahogy fentebb írtuk, természetesen termelődő csodaszerről van szó, így hát komoly jelentősége van annak, hogy az öregedés és dehidratáció előrehaladásával belsőleg is lépést tartsunk.

Az egyik legjobb és legegyszerűbb megoldás itt is a hialuronsav természetes alapú, kiegyensúlyozott összetételű táplálékkiegészítőit választani. Egyéni adottságaink figyelembevételével válogathatunk a magasabb dózisú, szerves növényi, vagy praktikus kiegészítőként alkalmazható kollagénnel kombinált készítmények közül.

Ha már hialuronsav, megemlítjük, hogy a hajápolásban szintén közkedvelt hatóanyagot, hajmosáskor is alkalmazhatjuk egy természetes, tápláló balzsam formájában. A benne található shea vaj és argánolaj természetes támogatóink a bőr ápolásában is. Miért épp a hajunkról feledkeznénk el, ha szépségápolásról van szó?

Természetes, vagy szintetikus?

Minél kevesebb vegyszer, minél több naturális hozzávaló, annál jobb! Elvégre antioxidáns és gyulladáscsökkentő folyamatokról beszélünk, melyek sokkal gördülékenyebben működnek, ha bőrünket kívülről és belülről is könnyen hasznosítható, jól felszívódó anyagokkal tápláljuk.

Ezen felül a rendszeres folyadékbevitel és a káros anyagok mellőzése az étkezésben, életvitelben turbó funkcióra kapcsolja a hatékonyságot. A bőrregeneráció, a ráncfeltöltés és a hidratálás egymástól elválaszthatatlan tényezői az esztétikus, üde arcbőrnek. Napi szinten alkalmazva jó eséllyel tapasztalhatjuk a puhább és simább textúrát, már néhány hét elteltével.

A rendszeres tápanyag biztosításával és az ütős kombinációk alkalmazásával előnyhöz juttathatjuk arcbőrünket, a tükörbe nézve pedig mi is fellélegezhetünk.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.