Házi vegán túrókrémes desszert

„Túró a füledbe!” - mondhatják sokan, mikor meghallják, hogy épp túrós desszertet készítesz, ami történetesen finomított cukortól, tojástól, gluténtól és tejtől is mentes! Ezt is kisütöttük! Nincs ugyanis lehetetlen, ha a vegán desszertek modernkori palettájára pillantunk, nálunk pedig a receptes füzetedet és a kosaradat is egészséggel töltheted meg!

Ismét igyekeztünk olyan recepteket összegyűjteni, amik pillanatok alatt készülnek el, és maximálisan hozzájárulnak fizikai jólétedhez, vegánként és nem vegánként egyaránt. Hozzávalók szempontjából a nyári szezon igazi kincseskamra, megannyi friss és ínycsiklandó vitaminbomba időszaka. Neked melyik a kedvenc nyári gyümölcsöd? Ha megvan, akkor közösen hozzá is láthatunk!

Túrókrém alaprecept

Íme, a krémtúró, gyermekkori kedvencünk, hagyományosból vegán köntösbe bújtatva.

Amire szükséged lesz 4-5 adaghoz:

  • 120 gramm hántolt natúr bio köles
  • 160 gramm Szafi Reform Süteményliszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl kókusztej
  • citromlé, citromhéj
  • édesítő tetszés szerint ( ha a liszt nem édesített)
  • vanília aroma
  • mazsola, gyümölcsök, öntetek tetszés szerint

Hogyan készül?

Első lépésben a kölest bő vízben kell átmosni, és négyszeres mennyiségű vízben puhára főzni egy csipetnyi sóval. Ha szükséges, édesítheted a keveréket cukormentes édesítőkkel, például rizssziruppal. Ezután az ízesített, főtt köles, a víz és a kókusztej mehet a turmixgépbe. Erre szitáld rá a süteménylisztet, és turmixold krémesre az egészet. Ezután jöhetnek a gyümölcsök, mazsola és a díszítés. Pár órára érdemes hűtőbe rakni fogyasztás előtt, a mazsolának jót tesz, ha kicsit megpuhul, és így érnek majd össze az ízek igazán!

Friss és aszalt gyümölcsökkel, például sárgabarackkal, meggyel, ribizlivel, áfonyával, mazsolával mennyei, ráadásul laktató alaprecept! A nyári kánikulák idején praktikus tízórai, vagy uzsonna válik belőle, amit vég nélkül kombinálhatsz!

Citromos Pohárkrém

Vedd alapul a fenti receptet a túrókrém elkészítéséhez, facsarj hozzá extra citromlevet és reszelj bele több citromhéjat, majd szükség szerint édesítsd, hogy kellemesen savanykás ízt kapj, majd rétegezd a krémet durvára tört zabkekszre. Ez önmagában bármelyik nyári partin megállja a helyét, de ha szeretnéd, megbolondíthatod egy kevés gyümölcspürével, vagy friss lekvárral, amit vékonyan rácsorgatsz a rétegekre. Dobd be fél órára a fagyasztóba, és máris tálalhatod! Jól mutat, ha öblös üvegpoharakba kanalazod, és idénygyümölcsökkel díszíted!

Túrórudi

Egy-két tábla vegán csoki olvasztva, a túrókrém tetejére dermesztve, vagy rétegezve nagyszerű túrórudis desszertet eredményeznek! Ha van kedved, rétegezheted házi vegán gyümölcslekvárral is. Nagy kár volna épp ezt pár perces, retro desszertet kihagyni a nyárból!

Szafival lépésről- lépésre

A Szafi süteménylisztekről tudni való, hogy sokoldalúan felhasználhatók a desszertek készítésénél. Böngéssz bátran a kínálatunkban, és válogass kedvedre közülük! Keverd a lisztet vízzel és kókusztejjel, vagy kókuszkrémmel, édesítővel és citromlével, citromhéjjal, vaníliával, esetleg kakóporral az előírt mennyiségek alapján kenhető állagúra, öntsd ki tepsibe, vagy muffin formába, és süsd kb 35-40 percig (vastagságtól függően, a tűpróba függvényében), 160- 180 fokon.

Extra tipp:

Ha a fenti túrókrémet másfél deci víz helyett a felével kevered össze ( tehát 75 gramm), akkor sütésállóvá válik. Így készíthetsz habkönnyű túrós piskótát vagy muffint, méghozzá villámgyorsan!

Nyűgözd le a közönséged!

Maradandót alkotni a gasztronómiában teljesen mást jelent, mint az építészet területén. Ezer éves építményekkel ellentétben, egy habkönnyű desszert jó estben percek alatt fogy el az asztalról. Maradandó viszont az élmény, ami egy pompás falat után újra a konyhába csábít, és van, hogy örökre belopja magát a szívünkbe!

Kellemes nyarat!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.