Edd magad szépre – így hat a táplálkozásod a külsődre

Edd magad szépre – így hat a táplálkozásod a külsődre

Bizonyára te is hallottad már sokszor azt a mondatot, hogy a szépség belülről fakad. Ez a bölcsesség sokkal igazabb mint gondolnád. A megjelenésedre és a kisugárzásodra a táplálkozásod is jelentős hatással van. Ha ellátod a megfelelő tápanyagokkal a szervezetedet, az áldásos lehet a szépségápolásodban is.

Az természetesen senkinek nem újdonság, hogy a zsíros és túlzásba vitt étkezés elhízást okoz. Ám az étkezésed ennél mélyebben is kifejti hatását. Tudtad, hogy a zsíros ételek például a bőröd állapotát is negatívan befolyásolhatják?

A jó közérzet kisugárzásod kulcsa

Biztos veled is előfordult már, hogy egy álmatlan éjszaka után többet is megjegyezték, milyen rosszul festesz. Ez nem csak a szemed alatt éktelenedő karikáknak köszönhető. Alacsony energiaszint esetén te is rosszul érzed magad, ez pedig tükröződik az arcodon is.

A nem megfelelő étkezés, ha például túl nehéz ételeket eszel, vagy nem megfelelő a tápanyagok eloszlása, az a közérzetedre is hat. Amikor rosszul érzed magad a bőrödben, az a környezeted számára is egyértelművé válik, hiszen ezt a negatív érzést sugárzod magadból.

Szépségápolás belülről

Ahhoz, hogy a bőröd és a hajad egészséges legyen, fontos, hogy megfelelően tápláld a szervezetedet vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A cink a köröm és a haj erősítésében segít, az A-, C- és E-vitaminok pedig a bőröd ellenálló képességét segítik.

Ezeket a legegyszerűbben olajos magvak, citrusok, káposzta és paradicsom fogyasztásával viheted be a szervezetedbe. Ezzel szemben a csokoládé, a zsíros ételek és a túlzásba vitt szénhidrát zsírosodáshoz és pattanásokhoz vezethet, amivel nem könnyű leszámolni.

A megfelelő táplálással gondoskodhatsz arról, hogy a megjelenésed mindig ragyogó és üde legyen. Az egészséges szervezet erős és ragyogó bőrt, hajat és körmöket is eredményez. A szépségápolást tehát mindig érdemes belülről kezdened.

Ha biztosra akarsz menni, at étkezésedet célszerű lehet kiegészítened szépségvitaminokkal. Ezek a készítmények gondoskodnak arról, hogy a legfontosabb vitaminok bejussanak a szervezetedbe, amit csupán táplálkozással csak nehezen érhetnél el.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.