A kakaóvaj sokoldalú felhasználása a szépségápolásban

Sok helyen olvashatod, hogy a kakaóvaj milyen jót tesz a bőrnek. Legyen szó reklámról, vagy különböző kozmetikumok címkéjéről, útón-útfélen találkozhatsz ezzel az összetevővel. De vajon miben rejlik ennek a csodaszernek a jótékony hatása? Utánajártunk!

A kakaóról általában az első dolog, ami eszünkbe jut, az édesség. Bár nem utolsó módja a felhasználásnak ez sem, az bőröd és a hajad ápolásában is jó szolgálatot tehet ez az anyag, mivel élénkítő hatása mellett flavonoidokat és polifenolokat is tartalmaz, amelyek az egészséged megőrzésében játszanak szerepet.

Ragyogó és egészsége bőrt mindenkinek

A test- és arcápoló termékekben igencsak gyakori felhasználású ez az anyag és nem is véletlenül. A száraz bőrrel csodákat tesz hidratáló képessége miatt, valamint képes fokozni a bőr ellenállását a hideggel szemben is. Ebben a dermesztő időben ez kifejezetten előnyös.

Emellett használatával hatékonyan felveheted a kesztyűt az ekcémával vagy az allergiás kiütésekkel szemben is. Mivel jól tartja a vizet, ezért a kiszáradó területeken képes helyrehozni a keletkezett károkat. Ugyanez a tulajdonsága a bőr rugalmasságáról is gondoskodik, ezért striák megelőzésére is kiváló.

Kakaót a bögrébe és a hajra

Akárcsak az arcápolásban, a hajad esetében is jó szolgálatot tehet a kakaóvaj, ha a szárazság ellen küzdesz. Amennyiben szeretnéd megőrizni puhaságát és ragyogását, de hajlamos a kiszáradásra, hetente néhány alkalommal érdemes pakolást készítened. Így visszaadhatod a hajszálak rugalmasságát és erejét.

Más hajtípusok esetén is jól használható a kakaó, mint például olajos kezelésekre, göndör haj megzabolázására vagy a töredezett hajvégekre. Balzsamokban, kondicionálókban alkalmazva segít, hogy hajkoronád mindig egészségesen csilloghasson.

A kakaó tehát külsőleg és belsőleg alkalmazva egyaránt jótékony hatással lehet a testedre. Arra azonban mindig figyelj, hogy ez csak a tiszta kakaóra igaz. A cukrozott, tartósítószerekkel teli táblás csoki ugyanis nem mondhatja el magáról ugyanezt.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.