Így készíthetsz isteni kesudiós joghurtot

A kesudió méltán népszerű rágcsálnivaló, hiszen amellett, hogy ízletes, nagyon egészséges is. Éppen ezért ezúttal egy finom joghurt receptjét áruljuk el neked, amelyet könnyedén elkészíthetsz te is. Ezt a vegán finomságot bármikor bátran fogyaszthatod, hiszen nem csak laktató, de értékes tápanyagokkal is tele van.

A kesudió mellett a joghurt is tele van probiotikumokkal és további hasznos összetevőkel. Azonban nem mindegy, hogy milyen joghurtot használsz az elkészítés során. Az alábbiakban egy olyan receptet osztunk meg veled, ami nem tartalmaz tejet. Ez az anyag ugyanis a hasznos anyagok mellett számos kockázati tényezőt is rejt magában az egészségedre nézve.

Hozzávalók

Elkészítés:

A kesudiókat áztasd annyi vízbe, amennyi éppen még ellepi őket és hagyd ázni egy éjszakát. Ha készen állnak a kesudiók, keverd össze a juharszirupot fél csészényi vízzel, majd add hozzá a kesudiót és turmixold, amíg krémesség nem válik. Ezután törd ketté a kapszulákat és add hozzá a tartalmukat a krémhez.

Az elkészült joghurtot fedd le és hagyd állni egy lehetőleg sötét helyen, legalább 24 óráig. Ha jobban szereted kesernyésebben, akkor 48 órát is adhatsz neki. Miután eleget állt, már fogyaszthatod is. A joghurtot bátran tárolhatod a hűtőben, amíg el nem fogyasztod.

A kesudió joghurtot tovább bolondíthatod a tálaláskor is. Adhatsz hozzá például mézet az édesebb ízélmény érdekében, de akár lekvárt is. Reggeliként is fogyaszthatod egy kis zabpehellyel, vagy smoothieként néhány finom gyümölcs és zöldség felhasználásával.

Ha igazán ínyenc vagy, parfét is készíthetsz belőle. Adj a joghurthoz egy kis reszelt fekete csokit, a kedvenc fagyasztott gyümölcseidet és már fogyaszthatod is a házilag készült, egészséges és finom parfét.

Jó étvágyat kívánunk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.