Gyógyító gombák- Még egy ötlet az immunerősítéshez

Egy különleges élelmiszer különleges hatásairól lesz szó ebben a bejegyzésben. Hogy miért? Mert a gombák természetadta pozitív hatásmechanizmusaival kész szakirodalom foglalkozik már, és ezért fontosnak tartjuk, hogy a kínálatunkban megtalálható prémium termékek között egy kicsit jobban eligazodhass.

Mivel nem egy gyógyszerről, egy specifikus orvosi terápiáról (legalábbis az európai gyakorlatban), hanem egy remek kiegészítésről, egyfajta segédeszközről van szó, ezért általánosságban beszélünk azokról a tapasztalatokról, melyekről az évek során sok-sok ember számolt be alkalmazásuk során. Tudományos kutatási eredményekről főként angolul a PubMed nevű oldalon is tájékozódhatsz.

Hernyógomba

A hernyógomba zsenialitása az immunerősítést, az antibiotikum hatást célozza, és bőséges szakirodalom számol be jótékony hatásairól a tibeti és nepáli népek kultúrájában. Nálunk kevésbé ismert, pedig az ázsiai területen messze földön híres a jó koleszterinek támogatásáért és kóros sejtburjánzás, vagyis a daganatos megbetegedések feltartóztatásáért végzett munkássága.

Pozitív hatással van a tesztoszteronszint szabályozására és az izmok, a szívizom működésre is. Az optimális energiaszint helyreállítása miatt depressziós betegeknek is ajánlják. Az immunfunkciókon túl a májat is segíti, így a különböző gyulladásos betegségek kezelésében is hatékony lehet. Az asztma, hörghurut, hörgőgyulladás is kiemelt célpontjai.

Mindez magas kalcium, magnézium, vas, és foszfor, valamint B1-B2-B12, E-és K-vitamin, továbbá esszenciális aminosav tartalma miatt lehetséges. Igazi szuperhős a kínai orvoslásban!

Pecsétviaszgomba

Nézzük meg egy szintén kedvelt ismerősét, a pecsétviaszgombát, kínaiul a Ling Zhi-t is. Az ottaniak a gombák királynőjeként tartják számon ezt a fajtát. Ez sokat elárul, és nem is áll messze a valóságtól. Kiemelkedően magas hatóanyagtartalommal bír: ásványianyagokat, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C- és D-vitaminokat, esszenciális aminosavakat, és nyomelemeket tud felmutatni. Például nátriumot, káliumot, vasat, cinket, rezet, mangánt, szilíciumot, szelént és germániumot is tartalmaz.

Immunerősítő hatása nagyon magas, szabadgyökök elleni küzdelme szintén figyelemre méltó, A szív- érrendszer, vérkeringés oszlopos támogatója. Szintén antibiotikus, antimikrobális hatással bír, és kedvezően befolyásolja az asztmát, allergiát. C-vitamin tartalma révén általánosan jobb közérzetet, energikus működést biztosít.

Shiitake

Japán kedvenc immunerősítő keveréke rejlik a shiitake gombában, melyet leveseikben talán Te is kóstoltál már. A fent felsorolt összes nyomelem, ásványianyag és vitamin megtalálható ebben a különleges fajban, amit a japánok gyógyszer- és injekciókészítésre is használnak. A HDL koleszterin, a szív- érrendszeri megbetegedések, allergia, asztma, valamint a daganatos betegségeken felül egyik kiemelt területe a HPV elleni küzdelmében nyilvánul meg, melyről számos kutatás tesz tanúbizonyságot. Ez a természetes fegyver egy igazi szuperhős a keleti orvoslásban.

Keverékek és alkalmazás

Most külön nem ejtünk szót a szintén kiemelkedő vetélytársakról: a maitake, gyapjas tintagomba, cseppkőgomba, mandulagomba, süngomba áldásos hatásairól. Kiemelkedők az immunrendszer védelmében, a magas B- és C-vitamin tartalmukkal, széles spektrumban fellelhető nyomelemeikkel az élelmiszerek listájában.

Keverékek formájában is kitűnően működnek, ezért egy-egy szuperhős mellett, a mixtúrákat is érdemes beszerezni. A kínálatunkban a legfontosabb gombák mind megtalálhatók pontosan azért, mert fontosnak tartjuk a szervezetünk természetes védekezőképességének támogatását ilyen természetes és jól hasznosuló formában.

Az adagolásnál, alkalmazásnál mindenképp tartsd be az előírásokat, és figyelj oda arra is, hogy komolyabb betegség esetén a terápiás orvosaiddal is megoszd az elképzeléseidet, később a tapasztalatidat, hiszen az együttműködésnek kulcsszerepe van a gyógyulásban.

Jobbulást, vagy éppen további jó egészséget kívánunk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.