A szellemi frissesség titka a táplálkozásban (is) rejlik

A szellemi frissesség megőrzése kortól függetlenül fontos az egészség fenntartásának során. Az öregedés folyamatával dacolni nem tudunk, ám az munkavégzés, a tanulás, vagy éppen az unokáknak szóló történetek mesélése közben lényeges, hogy a memóriád tökéletes maradjon.

De vajon azt is tudod, hogy minderre a táplálkozásod is jelentős befolyással van? Bizonyos vitaminok, ásványi anyagok és élelmiszercsoportok segítenek, hogy az agytekervényeid a lehető legjobban működjenek. Lássuk, mik ezek a fontos összetevők, amikre szükséged lehet a szellemi munkához.

Ezt edd, hogy jó legyen a memóriád

Azt már bizonyára te is észrevetted, hogy ha éhes vagy, akkor nehezebb a koncentráció. Ám az is nagyon fontos, hogy mi az, amit megeszel, hiszen ezzel akár fel is pörgetheted az agyműködést, így még hatékonyabban végezheted el a rád váró feladatokat.

A hüvelyesek és diófélék élen járnak ebben a kérdésben. A bennük található aminosavak növelik az agy teljesítőképességét. A szárított gyümölcsök pedig olyan hasznos tápanyagokkal látják el a testedet, amelyek az anyagcserédért és a vércukorszintedért felelősek.

Az agy vitaminjai

Számos olyan vitamin akad, ami segíti frissen tartani az agyat. Ezek általában olyan anyagok, amelyek javítják az idegrendszer működését és a keringést, így az agy elegendő vérhez jut az optimális működéshez. Ezek a vitaminok főként az A, B, C és E különböző fajtái.

Az ásványi anyagok között is bőséggel akadnak hasznos elemek. A magnézium, a kalcium és a vas segítik a vérképzést, így a test minden területe elegendő mennyiséghez juthat. Emellett az anyagcsere folyamatok működésére is jótékony hatással vannak.

Ezeket a vitaminokat úgy tudod bevinni a szervezetedbe, ha olyan ételeket eszel, amelyek nagy mennyiségben tartalmazzák. A bevitelt tovább fokozhatod azzal, ha a megfelelő étrend-kiegészítőket is beiktatod a napjaidba, így gondoskodhatsz az agy egészségéről is.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.