Megfáztál? Eleged van? Dobj be egy levest!

Igazi megfázós időszak az október vége, november. Változik az időjárás, alig tudjuk követni, és aligha bírjuk szusszal. Mellette ott a munkahely, a család, a barátok, de mi csak aludni és enni szeretnénk… Ideje összedobni egy jó levest!

A különböző vitaminok, probiotikumok és nyomelemek csökkenő tendenciát mutatnak a szervezetünkben, ha fokozott igénybevételnek tesszük ki őket. Ilyen például a változékony időjárás, a frontok is, de közrejátszik a hűvösebb idő miatt kialakuló pánikreakció is. Megmutatjuk, milyen immunerősítőket, vagy épp meleg leveseket hívhatsz segítségül ilyenkor!

Tomboljon az immunrendszer!

Fáradékonyság, aluszékonyság jele lehet az átmeneti vashiány, vagy a hosszabban elhúzódó vérszegénység is, melynek megoldásairól korábban is írtunk részletesen. A természetes összetevők és készítmények továbbra is előtérbe kerülnek a mesterséges verziókkal szemben. A bioritmusunk és a természetes védekezőrendszerünk sokkal jobban azonosul a természet adta lehetőségekkel, mint az előrecsomagolt, tartósított megoldásokkal.

C-vitamin és hibiszkusz

A Flavocel tabletták 200 mg C-vitamin és 135 mg szudáni hibiszkusz zseniális kombinációját kínálják általános immunerősítésre. A veseműködésre, a tüdő, a szív, a lép és a hasnyálmirigy összhangjára kedvező hatást gyakorol. A felszívódást pedig a természetes kivonatok és a flavonoidok támogatják. A flavonoidok és a hibiszkusz nővény hatóanyagai pedig köztudottan antioxidáns hatást fejtenek ki a teljes szervezetre.

A grépfrút erejével

Tabletta, cseppek és gyümölcs formájában is érdemes a megfázós időszakok előtt, közben a grépfrút után nyúlni. A Grepofit termékei koncentráltan tartalmazzák a citrusféle áldásos összetevőit. Vírus- és baktériumfertőzések esetén is nagyszerűen működik, jól hasznosul. Felveszi a kesztyűt a gyulladásokkal és gombás fertőzésekkel is, ezért különböző nőgyógyászati panaszok esetén is kitűnő választás lehet. A gyomor panaszaira, fekélyre való hajlam esetén is enyhítheti a szenvedéseinket.

Bíbor kasvirágot és tőzegáfonyát a húgyutaknak!

A bíbor kasvirág kimondhatatlan nevén Echinacea egy szintén hatásos fegyver az immungyenge időszakokban. Kiemelt szerepet játszik az alsó húgyutak, a felfázás, a nőgyógyászati problémák, gyulladásos folyamatok kezelésében. Gyermekeknek is adható, általános immunerősítő hatása miatt kedvelt a vásárlók körében. Teák, tabletták, cseppek, kapszulák mind ezt a célt szolgálják, érdemes kipróbálni! A tőzegáfonya hasonló kategóriában vetekszik a kasvirággal, és szintén változatos formában érhető el!

Fokhagyma nagyanyáink ajánlásával

Az Echinacea fokhagymával is remekül működik, egymás hatását fokozzák ugyanis. A fokhagymában található allicin egy tudományosan igazolt antibiotikum hatású anyag, vírus- baktérium- és gombaölő hatásáról ismert. A fokhagymát bevállalósabbak önmagában pirítóssal is fogyaszthatják, ételekben tudjuk, hogy zseniális. Igazi antibiotikum bombát is készíthetünk, ha egy adag termelői mézbe aprítunk mosott gerezdeket, és kb. 10-14 napot várunk, amíg az allicin folyóssá teszi a mézet, és elvész a hagyma erőteljes íze. Kiskanállal éhgyomorra, vagy teában is tökéletes választás.

Levesek mennyországai

Otthon, egy fárasztó nap után, vagy a megfázás szélén állva nincs is jobb, mint egy meleg leves teli finomságokkal. Az immunerősítést nehéz kikerülni a friss zöldséglevesekkel, ugyanis ezek eleve magukban hordozzák a megoldásokat. Elkészítésük egyszerű, gyors, ezért nem vesznek el tőlünk felesleges energiát.

A miso levesről és az ázsiai fűszer- és gyógynövényekről a probiotikumoknál is részletesebben írtunk, de itt is megállják a helyüket. A szintén közkedvelt pho és ramen levesek ugyanerre a logikára épülnek: együnk egészségeset, finoman, egyszerűen. Ezeket otthon is elkészíthetjük, de arra ügyeljünk, hogy megfelelő hozzávalókat válogassunk, lehetőleg a bio élelmiszerek polcairól.

Egy egyszerű zöldséglevest is feldobhatunk pár immunerősítő fűszerrel, gyógynövénnyel, ha a lepirított zöldségeket fokhagymával, gyömbérrel, fehérborssal, vagy az indiai ízvilágban kurkumával, curryvel, chilivel egészítjük ki. Egy kevés citromlé, vagy kókusztej, zöldpaprika, és a csírák is mennyei orvosságok! A tészták kedvelői próbálják ki a rizstésztát akár a házi zöldséglevesben is, mennyei!

Jobbulást és jó étvágyat kívánunk!

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.