4+5tipp a téli bőr-és hajápoláshoz

Ahogy beköszöntenek a hidegebb hónapok, egyből három fontos ponton változtatunk az életmódunkon:

  • megkezdjük otthon a fűtésszezont;

  • elővesszük a vastagabb, melegebb ruhákat;

  • átállunk a téli bőr- és hajápolási rutinunkra.

Ez az utolsó pont eddig esetleg kimaradt?

Ha igen, és emiatt már több olyan teled is volt, amikor száraz, viszkető bőrrel, esetleg korpás, fénytelen hajjal kellett küzdened, akkor a most következő tippeket érdemes megfogadnod!

4 tipp, hogyan óvd meg bőrödet a kiszáradástól

A hideg időszak egyáltalán nem a legjobb a bőröd szempontjából: ilyenkor a természetes faggyútermelés lelassul, sőt, 8°C alatt szinte teljesen leáll, ami miatt neked kell gondoskodnod a hidratálásról.

  1. Használj magasabb zsírtartalmú bőrápolókat: ezek segítenek megkötni a vizet, és ezzel hidratálni bőrödet. (Különösen tudjuk javasolni a shea vajat erre.)

  2. Válaszd a langyos vizet: tudom, hogy a nagy téli hidegben semmi másra sem vágysz jobban, mint egy forró fürdőre, vagy zuhanyra, ezek viszont kiszárítják a bőröd. Ha mégis ezek mellett döntenél, feltétlenül használj utána megfelelő bőrápolókat.

  3. Kerüld a hámlasztókat, a bőrradírozást: az év más szakaszaiban ezek kifejezetten hasznosak, télen viszont éppen azt a réteget tüntetik el, amire nagy szükség lenne a hideg elleni védekezésben, és így még szárazabb lesz a bőröd.

  4. Figyelj oda a kezeidre különösen, hiszen azokon a bőr sokkal vékonyabb, mint máshol.

5 tipp a téli hajápoláshoz

  1. Válaszd az olajos samponokat: shea vaj, aloe vera, barackmagolaj… A fejbőr esetén is érdemes gondoskodni a megfelelő hidratáltságról. Adott esetben akár egy olajos pakolás, masszázs is hasznos lehet. 
  1. Használj kondicionálót: ezzel viszont kerüld a fejbőrt, és a hajvégekre koncentrálj. Lehetőleg hideg vízzel mosd le, a fényesebb, csillogóbb hatás érdekében. 
  1. Szárítsd meg a hajad, lehetőleg természetesen. Amennyiben mégis gyorsabb megoldásra van szükség, állítsd alacsony fokozatra, lehetőleg hideg levegős üzemmódra, hogy elkerüld a hajad károsodását. 
  1. Kerüld a hajvasalót, mert kiszárítja a hajad és a fejbőrödet is. Ha mindenképp szükség van rá, akkor viszont használj hővédő készítményeket is előtte. 
  1. Fogd össze a hajad, ugyanis így kevésbé fog töredezni (ráadásul a kabátod, sálad sem fogja összegubancolni).   

Készítsd fel a bőröd és hajad időben a téli hónapokra! 

Nem kell azzal megvárni a vastag télikabát előkerülését, hogy a hideg időre kitalált bőrápolási rutinodat elindítsd: a legjobb, ha már előre felkészíted a szervezeted! 

Ezt megteheted a fenti tippek betartásával, illetve azzal, hogy az étrendedre is odafigyelsz. 

A megfelelő haj- és bőrápoló étrend-kiegészítőkkel pótolhatod mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amikre szükséged van nemcsak az egészséged, de a szépséged érdekében is. 

Válogass a megfelelő készítmények között webshopunkban! 

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.